Απεργία την Πρωτομαγιά

Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ: Δεν θα αυξηθεί η λιανική τιμή των τσιγάρων

Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ: Δεν θα αυξηθεί η λιανική τιμή των τσιγάρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις για τη λιανική τιμή των τσιγάρων έδωσαν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τονίζοντας πως η απόφαση για αύξηση της σταθμισμένης μέσης τιμής αφορά μόνο σε λαθραία τσιγάρα και, ως εκ τούτου, η τελική τιμή δεν θα αυξηθεί για τους καταναλωτές. 

Σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, προβλέπει αύξηση της τιμής των 1.000 τσιγάρων (1 φορολογική μονάδα) από 204,78 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 209,06 ευρώ. 

Όπως όμως διευκρινίζουν πηγές της ΑΑΔΕ, η αύξηση αυτή θα αφορά αποκλειστικά στον υπολογισμό της αξίας των λαθραίων τσιγάρων και όχι στη λιανική τιμή των τσιγάρων που πωλούνται, διά της νόμιμης οδού, στους καταναλωτές. 

Η μέση σταθμισμένη τιμή που καθορίζεται με τη συγκεκριμένη απόφαση, βγαίνει ετησίως και χρησιμοποιείται μόνο ως βάση για τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων των τσιγάρων που κατάσχονται από τις τελωνειακές και άλλες διωκτικές αρχές.

  

Έτσι, η αύξηση κατά περίπου 2,2% που θα ισχύσει από τις 31 Ιανουαρίου, δεν θα επηρεάσει τις τελικές τιμές λιανικής, διευκρινίζουν οι πηγές της ΑΑΔΕ. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ