Ύποπτος φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Σε καραντίνα 7 υπάλληλοι

Ύποπτος φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Σε καραντίνα 7 υπάλληλοι Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μυτιλήνη, μετά από ύποπτο φάκελο με σκόνη, που εστάλη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Υπάλληλοι του πανεπιστημίου που άνοιξαν τον φάκελο, διαπίστωσαν το ύποπτο περιεχόμενό του και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές. 

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο φάκελος συνοδευόταν από το μήνυμα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ» ενώ επτά υπάλληλοι, που ήρθαν σε επαφή με τη σκόνη, ένιωσαν κάψιμο στον λαιμό και στα ματιά και βρίσκονται σε καραντίνα, σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

Ωστόσο η πρυτανική αρχή διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της πως κανένα από τα επτά μέλη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υγεία του. 

Ο χώρος του Πανεπιστημίου έχει αποκλειστεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος» και 14 αξιωματικοί των ΕΜΑΚ , μεταβαίνουν στη Λέσβο για την αντιμετώπιση και τη διερεύνηση του περιστατικού. 

Οι έρευνες αναμένεται να ρίξουν φως στην φύση της σκόνης ενώ προτεραιότητα των αρχών είναι διαπιστωθεί και η ταυτότητα του άγνωστου αποστολέα. 

Με ανακοίνωση της, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη γνωστοποίησε ότι αναστέλλει όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στον Λόφο του Πανεπιστημίου, στη Μυτιλήνη, και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου «μέχρι νεωτέρας».


«Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του», συνεχίζει η ανακοίνωση. 


«Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM