ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Η εκρηκτική ύλη «δείχνει» την ταυτότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Η εκρηκτική ύλη «δείχνει» την ταυτότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι εργαστηριακές αναλύσεις στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ, ενισχύουν τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», από τη χημική ανάλυση προκύπτει ότι για την κατασκευή της αυτοσχέδιας βόμβας χρησιμοποιήθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα, εκρηκτική ύλη που αποτελεί «ταυτότητα» της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η ανάλυση των υπολειμμάτων ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα περίπου δέκα κιλών του ισχυρού εκρηκτικού, που ενεργοποιήθηκε στις 2:37π.μ προκαλώντας εκτενής υλικές ζημιές και στους έξι ορόφους του κτιρίου. 

Τώρα, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές «περιμένουν» την επίσημη ανάληψη ευθύνης από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. 

  

Παράλληλα, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το κρησφύγετο που εικάζεται ότι οι δράστες είχαν κρύψει το σκούρο Opel με το οποίο μετέφεραν τη βόμβα. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τον Νοέμβριο από τη Νέα Ιωνία. 

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως, για να χαράξουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ