Απεργία την Πρωτομαγιά

Διαπόμπευση μαθήτριας στην Κρήτη με γυμνές φωτογραφίες στο ίντερνετ

Διαπόμπευση μαθήτριας στην Κρήτη με γυμνές φωτογραφίες στο ίντερνετ Facebook Twitter
0

Τη σοβαρότητα του διαδικτυακού bullying και εκβιασμού αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση μιας σοκαριστικής υπόθεσης στην Κρήτη στην οποία θύμα ήταν μια μαθήτρια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αστυνομικός στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» του «Κρήτη TV», μεταξύ της μαθήτριας και ενός αγοριού υπήρχε ένα  φλερτ και εκείνος την έπεισε να του στείλει μια φωτογραφία της που την απεικόνιζε γυμνή από τη μέση και πάνω.

Όταν έλαβε τη φωτογραφία, εκείνος με τη σειρά του την έστειλε σε έναν συμμαθητή της και από εκεί η ίδια φωτογραφία  κατέληξε στα χέρια μιας άλλης κοπέλας από την περιοχή.

Ωστόσο για λόγους αντιζηλίας, η νέα κάτοχος της φωτογραφίας έφτιαξε το ψεύτικο προφίλ με την γυμνόστηθη φωτογραφία της ανήλικης και άρχισε να κάνει αιτήματα φιλίας στον ευρύτερο κύκλο της.

Μέχρι το στιγμιότυπο αυτό να φτάσει στην κοπέλα, πέρασε από 50 άλλους μαθητές που την έστελναν ο ένας στον άλλο.

Η νεαρή κοπέλα ξαφνικά βρέθηκε σε έναν κυκλώνα bullying και διαπόμπευσης, όπως ανέφερε ο αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ για τον εκφοβισμό και τους κινδύνους του sexting ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία.

Για ευνόητους λόγους, δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση την οποία ανέλαβε η αστυνομία.

Ο αστυνομικός ανέφερε πως στον ποινικό κώδικα υπάρχει αδίκημα για τέτοιες περιπτώσεις ακόμη και για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ