Απεργία την Πρωτομαγιά

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δέκα κιλά εκρηκτικά και μείγμα που ίσως χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δέκα κιλά εκρηκτικά και μείγμα που ίσως χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Από ένα μείγμα ζελατοδυναμίτιδας, νιτρικού αμμώνιου και TNT αποτελούνταν η βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα στον ΣΚΑΙ, εκτιμά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μείγμα εκρηκτικών υλών με προσθήκη αμμωνίας και ΤΝΤ προκειμένου να αυξήσουν την ταχύτητα και την ισχύ της βόμβας.


Σύμφωνα αυτόπτες μάρτυρες, η βόμβα η οποία ζύγιζε από 7 έως 10 κιλά, είχε τοποθετηθεί γύρω στις 12:30 το βράδυ στο σημείο μέσα σε σακίδιο. Αξιωματικοί μιλώντας στο newsit.gr συγκρίνουν την περίπτωση με εκείνη του Εφετείου της Αθήνας αξιολογώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο χαρακτήρισαν πολύ δυνατό.


Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι πως πίσω από την έκρηξη να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα «χτυπά» πάντα το μήνα Δεκέμβριο ενώ είχε προηγηθεί η αποτυχημένη έκρηξη έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την οποία δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Η αποτυχημένη αυτή έκρηξη είχε κάνει τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να περιμένουν ένα νέο χτύπημα χωρίς, όμως, να μπορούν να προσδιορίσουν τον πιθανό στόχο.


Οι ζημιές από την έκρηξη στον κτίριο του ΣΚΑΪ έφτασαν μέχρι και τον 6ο όροφο. Η Αστυνομία κάνει λόγο για «επαγγελματικό χτύπημα» υπογραμμίζοντας ότι στην έκταση των ζημιών έπαιξε ρόλο και το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός καθώς βοήθησε στο να εκτονωθεί το ωστικό κύμα προς τη μία πλευρά.


Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα ως «χειρουργικό» εκτιμώντας ότι «ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο»


Στο μεταξύ, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης που βρίσκονται ακόμα στο σημείο συλλέγοντας στοιχεία αν και το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι ο μηχανισμός έχει καταστραφεί ολοσχερώς.


Νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα και πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» , στις 2 π.μ. δηλαδή περίπου 15 λεπτά μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, οι επιβάτες του οχήματος το στάθμευσαν πρόχειρα στη μέση του δρόμου και του έβαλαν φωτιά.

Το Ι.Χ. απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σχετίζεται με τη σημερινή βομβιστική επίθεση.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM