«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο Γρηγορόπουλου- Σε επιφυλακή 5.000 αστυνομικοί

«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο Γρηγορόπουλου- Σε επιφυλακή 5.000 αστυνομικοί Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια. 

Στην Αθήνα, για ακόμη μια χρονιά, θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από την Ελληνική Αστυνομία, στα οποία πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες

 

- Στις 12 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια.

- Στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία με καλέσματα από τις 17:30 για την πορεία που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

- Για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

- Στις 12:00 και στις 18:00 θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη από την Καμάρα.

- Το απόγευμα στις 18:00, θα γίνουν διαδηλώσεις σε Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή, Χανιά, Ιωάννινα, Μυτιλήνη.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Έχω μια ιδέα. Εφόσον κάθε 6 Δεκεμβρίου έχουμε συγκέντρωση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα, κάθε 7 Δεκεμβρίου να έχουμε επίσης συγκέντρωση για τη δολοφονία των τριών της Marfin από τους Συριζαίους. Ώστε να διατηρείτια η μνήμη για το ποιος είναι ποιος σε αυτή τη χώρα και να είναι οι συγκρίσεις πιο εύκολες... ΄-)