Απέδρασε ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, υπόδικος για τα εξοπλιστικά - Έσπασε το «βραχιολάκι»

Απέδρασε ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, υπόδικος για τα εξοπλιστικά - Έσπασε το «βραχιολάκι» Facebook Twitter
0

Σε παραβίαση των όρων για κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση προχώρησε ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, που ήταν υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα σχετιζόμενα με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ο Γαλλοελβετός Ζαν Κλοντ Οσβαλντ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Αμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.


Τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια της BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για μια σειρά από μίζες, καθώς φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου, Φάνη Λυγινού.

Η παραβίαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ότι μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, όπου εκδικάζεται σχετική υπόθεση, ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) και μέχρι ώρας αναζητείται.

Για το θέμα ενημερώθηκε η ελληνική αστυνομία και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Σήμερα, Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald.

Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ