Μαθητές τραγούδησαν στην παρέλαση «Μακεδονία Ξακουστή» και αποβλήθηκαν

Μαθητές τραγούδησαν στην παρέλαση «Μακεδονία Ξακουστή» και αποβλήθηκαν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI)
3

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να αποβάλει μαθητές που, κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Συνολικά, έξι μαθητές του σχολείου αποβλήθηκαν επειδή αποκόπηκαν από την παρέλαση για να φωνάξουν συνθήματα υπέρ των ειδικών δυνάμεων και να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο notioanatolika.gr, τις ημέρες που προηγήθηκαν της παρέλασης, υπήρξε διένεξη μεταξύ ορισμένων μαθητών που ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό εμβατήριο και των καθηγητών τους που το αρνήθηκαν. 

Έτσι, έξι μαθητές τιμωρήθηκαν για τη συμπεριφορά τους, με το σκεπτικό ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό. 

Το πρωί της Πέμπτη, συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τιμωρία των συμμαθητών τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ούτε και από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. 

Ερώτηση στη Βουλή

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή: «Από τη μιά έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να προστατεύει τα παιδιά και να τα ξεκουράζει κι εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποβολές. Θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή την Δευτέρα. Να ερωτηθή ο υπουργός Παιδείας για αυτό. Να τοποθετηθεί. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να αποβληθούν, αν κάνουν χασίς».

Τι απαντούν οι μαθητές

 

Οι μαθητές υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι δεν έκαναν τίποτα το μεμπτό.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των μαθητών στο notioanatolika.gr, αποφάσισαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι χωρίς να προσβάλλουν «καμία εθνικότητα και κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούν κόμματα ή οργανώσεις».

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως "πατριωτάκια" μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας», είπε ό ίδιος μαθητής. 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ε ναι, διότι αν έκαναν χασίς δεν θα ήταν σκεπτόμενα όντα όπως ακριβώς μας θέλει κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς, γι΄ αυτό άλλωστε προωθείται τόσο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μου κάνει εντύπωση που κάθε λαός του κόσμου έχει δικαίωμα να είναι περήφανος για τον εαυτό του εκτός φυσικά από τους Έλληνες. Για τους Έλληνες αυτό απαγορεύεται και τιμωρείται.
Η διαφορά είναι στο γεγονός ότι στην Ελλάδα ο πατριωτισμός ωθεί φασίστες. Αν ανοίξεις το βίντεο από την παρέλαση στο YouTube, από κάτω θα δεις πολλούς ανθρώπους να υμνούν τον φασισμό και τον Χίτλερ. Αν και οι μαθητές αναφέρουν ότι δεν εκπροσωπούν κόμματα, είναι λογικό ότι μια μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων ακροδεξιών πατριωτικών κομμάτων θα σπεύσει να τους υπερασπιστεί και να τους εξυμνήσει για την κίνηση τους. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα ο πατριωτισμός ταυτίζεται με την πολιτική. Αν κάποιος είναι δεξιός και εκφράσει μια πατριωτική άποψη, χαρακτηρίζεται φασίστας από τους απέναντι. Αντίστοιχα, αν κάποιος αριστερός εκφράσει μια αντίθετη άποψη, χαρακτηρίζεται ανθελληνας.
Η διαφορά είναι στο γεγονός ότι στην Ελλάδα ο πατριωτισμός ωθεί φασίστες. Πηγή: www.lifo.grΑυτό είναι δικό σου συμπέρασμα. Σε κάθε χώρα υπάρχουν φασίστες. Δε θα σταματήσουμε λοιπόν να νιώθουμε περήφανοι ή να υμνούμε τη χώρα μας για να μη μας πουν φασίστες ή να μη νομίζουν οι υπόλοιποι ότι θα καταλήξουμε να υμνούμε και τον Χίτλερ. Δεν ύμνησαν τον Χίτλερ τα παιδιά, αλλά την Μακεδονία. Τώρα όσον αφορά κάποιους ψυχοπαθείς που υμνούν τον Χίτλερ, έναν άνθρωπο που κατέστρεψε την Ελλάδα και ήθελε να αφανίσει τον Ελληνισμό τότε εκείνοι είναι άξιοι της μοίρας τους.