ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αποζημίωση - μαμούθ ζητά από το Ιπποκράτειο η οικογένεια της 36χρονης Ντιάνας

Αποζημίωση - μαμούθ ζητά από το Ιπποκράτειο η οικογένεια της 36χρονης Ντιάνας Facebook Twitter
0

Η 36χρονη μεσίτρια Ντιάνα, μητέρα τριών παιδιών, πέθανε τον Απρίλιο του 2017, μετά από επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για μια επέμβαση για κιρσούς, αλλά μετά αποκαλύφθηκε πως η τραγωδίαήταν στην πραγματικότητα μια δολοφονία που απασχόλησε τον Τύπο πανελληνίως.

Σήμερα, η οκογένειά της διεκδικεί αποζημίωση – μαμούθ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς η γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του αγγειοχειρουργού.

Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του 39χρονου γιατρού σε ισόβια κάθειρξη, η οικογένεια της μεσίτριας κατέθεσε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγή κατά του νοσοκομείου και ζητά αποζημίωση ύψους 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Star press.

Ο 39χρονος ήταν εκπαιδευόμενος στο "Ιπποκράτειο", στους χώρους του οποίου εκτυλίχθηκαν όλα τον Απρίλιο του 2017.

Στην αγωγή, ο σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα της άτυχης μεσίτριας μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για πλημμελή φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων, στα οποία είχε πρόσβαση ο γιατρός και τα χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα να οδηγήσει την 36χρονη στον θάνατο.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο ειδικευόμενος γιατρός μπορούσε να έχει πρόσβαση σε φάρμακα, όπως φαιντανύλη και προποφόλη, αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της άτυχης γυναίκας, και να τα χρησιμοποιεί χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, η εσφαλμένη και αμελής καταγραφή των αναισθητικών φαρμάκων από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου είχε ως αποτέλεσμα τα όργανα του "Ιπποκράτειου" να μην μπορούν να αντιληφθούν εάν μειώθηκε η ποσότητα κάποιου φαρμάκου και ποιος το χρησιμοποίησε.

Μεταξύ άλλων στην αγωγή αναφέρεται ότι τα κλειδιά των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου δεν φυλάσσονται επαρκώς και όπως τονίζεται «συνέπεια αυτού ήταν ο ειδικευόμενος γιατρός να έχει πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, στους οποίους κατάφερε να παρασύρει την άτυχη συγγενή μας, όπου με δόλο ενεργώντας επέφερε τον θάνατό της».

Ο σύζυγος της Ντιάνας, μίλησε στο newsIT.gr εξηγώντας γιατί αποφάσισε η οικογένεια, να ζητήσει αποζημίωση από το νοσοκομείο.

«Υπάρχει μια δεδομένη καταδίκη του δράστη, από μικτό ορκωτό δικαστήριο, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια, για αυτή την αποτρόπαια και μοναδική θα έλεγα, δολοφονία. Παγκοσμίως δεν υπάρχει δεύτερη τέτοια περίπτωση. Ένας γιατρός εν ώρα υπηρεσίας, εν ώρα εφημερίας να εξοντώνει μία γυναίκα που πήγε για μια απλή επέμβαση, για μια απλή θεραπεία. Στη συνέχεια να την φορτώνει στον αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου του και να την πετάει σαν σάκο απορριμάτων στα όρη και στα βουνά της Χαλκιδικής 120 χιλιόμετρα μακριά... Θυμίζω ότι σε μέρα εφημερίας είχε λείψει 8 με 10 ώρες, χωρίς να τον αναζητήσει κανένας... Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει τεράστια ευθύνη», αναφέρει.


«Εμείς σαν οικογένεια και τα τρία τα παιδιά, το ένα ήταν και ανήλικο μάλιστα τότε, βιώνουμε μία κατάσταση πένθους εδώ και ενάμιση χρόνο. Μέσα σε αυτό το διάστημα δε λάβαμε ούτε ένα μήνυμα συλλυπητήριο ή συμπαράστασης από το νοσοκομείο... Είμαι αναγκασμένος να προασπίζω τα συμφέροντα και των τριών παιδιών και εμού του ιδίου, προσφύγω πάλι στη δικαιοσύνη. Οπωσδήποτε η διοίκηση του νοσοκομείου έχει τεράστια ευθύνη, με αμέλειες, με παραλείψεις... Είναι δυνατόν ένας ειδικευόμενος γιατρός να ξεπορτίζει ένα πτώμα μέσα από φυλασσόμενες πύλες και να μην παίρνει κανένας χαμπάρι; Και την άλλη μέρα να έρχεται να πιάνει δουλειά κανονικά;».

Με πληροφορίες από Newsit.gr

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ