ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τι συμφώνησαν Τσίπρας- Ιερώνυμος για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας

Τι συμφώνησαν Τσίπρας- Ιερώνυμος για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για διακριτούς ρόλους και όχι για διαχωρισμό των σχέσεων Κράτους- Εκκλησίας συμφώνησαν Ιερώνυμος και Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη και η οποία κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αναφορικά με την Εκκλησία, το νέο Σύνταγμα που θα προτείνει ο κ. Τσίπρας θα μιλά για την ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και για την αναγνώριση της ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας θρησκείας.

Επίσης, στο άρθρο 13 θα υπάρχει η υποχρεωτικότητα του πολιτικού μόνον όρκου και όχι του θρησκευτικού (για τους αιρετούς δικαστές, δημόσιους λειτουργούς κλπ).

Δεν αναμένουμε να δούμε καμιά μεταβολή στη μισθοδοσία των κληρικών η οποία θα συνεχίσει να καταβάλλεται από την πολιτεία.

Τέλος, δεν αλλάζει το προοίμιο του Συντάγματος. Παραμένει το «εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος» πάρα τις διαφωνίες που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα μετά τη συνάντηση του με τον νέο μητροπολίτη Λάρισας ο κ. Ιερώνυμος είχε δηλώσει πως «αγαπάμε τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς μας όλους. Όπου έχουμε δυνατότητα, βοηθάμε» και κατέληξε πως  «Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αγαπάμε πιο πολύ από όλους την Εκκλησία και την πατρίδα»

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ