Απαγορευτικό απόπλου, κλειστά σχολεία και προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Απαγορευτικό απόπλου, κλειστά σχολεία και προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν τη χώρα. 

Μόνο στην Αττική, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο 355 κλήσεις, για πτώσεις δένδρων ή απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων. 

Νωρίτερα, έκλεισε η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη στην Κηφισιά καθώς ένα μεγάλο δέντρο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Στο μεταξύ στο λιμάνι της Αίγινας με τη βοήθεια ρυμουλκού, οδηγήθηκε χθες ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και κοπής του ιστίου του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας. Στο σημείο όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ έσπευσε ρυμουλκό, φορτηγό πλοίο και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Σκάι, λόγω της κακοκαιρίας βυθίστηκαν σκάφη σε Κάλυμνο, Ιερισσό και Ερέτρια.

Κλειστά σχολεία
 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στη Ζάκυνθο, καθώς και σε σε Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.

Επίσης, ο δήμος Μαρκοπούλου αποφάσισε πως δεν θα λειτουργήσουν σήμερα ο παιδικός σταθμός, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη. Αντιθέτως, όλα τα σχολεία, ο παιδικός σταθμός και το ΚΑΠΗ του Μαρκοπούλου, λόγω της γεωμορφολογίας και της χωροταξίας του Οικισμού, αλλά και της πνοής ασθενέστερων ανέμων, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM