Καμίνης: Εκατοντάδες ναρκομανείς άφησαν το Πεδίον του Άρεως και απλώθηκαν στην Αθήνα

Καμίνης: Εκατοντάδες ναρκομανείς άφησαν το Πεδίον του Άρεως και απλώθηκαν στην Αθήνα Facebook Twitter
2

Η χρήση ναρκωτικών δεν υφίσταται πια στο Πεδίον του Άρεως, αλλά απλώθηκε στην υπόλοιπη Αθήνα, με εκατοντάδες ναρκομανείς να κάνουν την ένεσή τους δημοσίως, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε την αδιαφορία της Πολιτείας στις επανειλημμένες οχλήσεις του για το θέμα.

«Εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν την ένεσή τους δημόσια (...) πολλά χρόνια χτυπώ και τις πόρτες του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού Υγείας, που δεν καταδέχτηκε καν να μού απαντήσει, είχα ζητήσει την παραίτηση Τόσκα και δυστυχώς δικαιώθηκα καθυστερημένα» δήλωσε.

O Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να φροντίσει τους τοξικοεξαρτημένους: «Είναι και θέμα αστυνομικής καταστολής, αλλά και θεραπείας, είναι άρρωστοι, και πρέπει κάποιος να τους φροντίσει».

«Χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση, και ειδικά για τους χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο θα πρέπει να γίνουν χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών όπως γίνεται σε μεγάλες πόλεις αντί να τρύπιουνται... Θα πρέπει να τους υποδέχονται εκεί κοινωνικοί λειτουργοί και να τους ωθούν στην απεξάρτηση», ανέφερε.

Ο κ. Καμίνης αποσαφήνισε ότι «υπάρχει πτώση στη βαριά εγκληματικότητα αλλά και η ελαφριά εγκληματικότητα δεν είναι κάτι αμελητέο, πορτοφολάδες, διαρρήξεις ληστείες όπως εκείνη (στο κοσμηματοπωλείο)».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πατησίων, Χευδεν, Γ' Σεπτεμβρίου, πλ. Βικτωρίας, οδός Ελπίδος(πεζόδρομος), Δεριγνύ, Αριστοτέλους.Δυστυχισμένοι άνθρωποι, πολλοί σε άθλια κατάσταση χτυπάνε τη δόση τους στις εισόδους των πολυκατοικιών και στα πεζοδρόμια κάθε ώρα της ημέρας. Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Καβαλάμε τυραννισμένα κορμιά, σχεδόν αναίσθητα για να μπούμε στο σπίτι μας. Κάνω έκκληση στη LIFO! Aς κάνει ένα ρεπορτάζ επί τόπου και ας το αναδείξει σαν πρώτο θέμα. Σας παρακαλώ! Δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε και το τελευταίο που θέλουμε είναι να βρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους δώχνουμε με το ζόρι, πράγμα που γίνεται και με άσχημο τρόπο.
Καταλαβαίνω την απελπισία σας, είμαι κάτοικος Εξαρχείων. Νομίζω οτι όλοι γνωρίζουμε που πρέπει να απευθυνθούμε: στην Δίωξη ναρκωτικών για την αντιμετώπιση του εμπορίου σε δημόσια θέα έξω από τα σπίτια μας και στην Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα της δημόσιας υγείας που προκύπτει από τη δημόσια χρήση ναρκωτικών. Βέβαια οι απαντήσεις που λαμβάνουμε, τύπου "το πρόβλημα είναι σύνθετο" aka "δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα... next please." είναι αυτό που δημιουργεί την πραγματική απελπισία. Και ίσως εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες ανάδειξης του προβλήματος, όχι μόνο στην εικόνα των δρόμων. Ίσως μπορούμε να κινηθούμε νομικά εναντίον των αρμοδίων υπηρεσιών που αρνούνται να αναλάβουν το έργο της αρμοδιότητας τους.Αλλιώς η πορεία της κατάστασης (στην περιοχή σας σήμερα, σε άλλη αύριο) είναι προδιαγεγραμμένη: Θα πληθαίνουν τα σπασίματα αυτοκινήτων, οι ληστείες, οι καυγάδες, το ξύλο κλπ. μέχρι η αστυνομία σε λίγο καιρό να τους αφήσει να γυρίσουν στο πάρκο, στο οποίο βρίσκονταν έπειτα από τους προηγούμενους κύκλους (πεζόδρομος Τοσίτσα, πλ. Κάνιγγος), αφού εκεί δημιουργούσε λιγότερους μπελάδες στους κάτοικους.Κυρίως πρέπει να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα μας αφορά όλους, είναι πρόβλημα ΜΑΣ. Και πρέπει να ασχοληθούμε για την επίλυση του ανεξαρτήτως γειτονιάς. Αν κουραστούμε, απογοητευτούμε και μετακομίσουμε, το βοηθάμε να μεγαλώσει και θα μας πιάσει πάλι εκεί που μετακομίσαμε.