Χανιά: Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την δήμαρχο Γαύδου για συκοφάντηση της δασκάλας που έφυγε

Χανιά: Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την δήμαρχο Γαύδου για συκοφάντηση της δασκάλας που έφυγε Facebook Twitter
19

Επίθεση στη δήμαρχο της Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, εξαπολύει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χανίων για την αποχώρηση της μοναδικής δασκάλας από το μοναδικό δημοτικό σχολείο του νησιού. 

Μιλώντας χθες στο LIFO.gr η κα Καλλίνικου περιέγραψε το χρονικό της απροειδοποίητης, κατά την ίδια, αποχώρησης της αναπληρώτριας δασκάλας από το σχολείο των τριών μαθητών. Η δημαρχος αποκάλυψε πως η δασκάλα που ειχε οριστεί, έφυγε με το πλοίο της Παρασκευής από το νησί και παραιτήθηκε την Τρίτη. 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών στάθηκε στο πλευρό της δασκάλας, κατηγορώντας την δήμαρχο για απόπειρα συκοφάντησης της εκπαιδευτικού. 

«Η παραίτηση της δασκάλας στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου είναι δείγμα της απελπιστικής κατάστασης που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς το καθεστώς της αναπλήρωσης και της έλλειψης μόνιμων διορισμών», υπογραμμίζει ο σύλλογος.

Η δήμαρχος εκφράζει την ανησυχία της για την αναπλήρωση της θέσης που μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτο του σχολείο ακόμα και έως τις αρχές Νοεμβρίου. 

Η υπόλοιπη ανακοίνωση του συλλόγου:

«Η προσπάθεια διαπόμπευσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μερίδα των ΜΜΕ της εκπαιδευτικού αποτελεί την πιο ανέντιμη υποστήριξη του συστήματος εργασιακής ομηρίας και ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο εσωτερικοί μετανάστες, εγκαταλείποντας τις οικογένειές τους, για να δουλέψουν στην άλλη άκρη της χώρας», προσθέτουν οι εκπαιδευτικοί.

«Βάλλονται άνθρωποι που δουλεύουν με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών σχολείων, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς άδειες, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς δικαίωμα να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα βρέφη τους με ασφάλεια. Αυτοί που σε πολλές περιοχές, όπως και η δική μας, αντιμετωπίζουν το ανοιχτά εχθρικό και αφιλόξενο τοπίο, που έχουν επιβάλλει οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς στην εύρεση κατοικίας.

»Σκοπός των επιθέσεων ενάντια στην εκπαιδευτικό είναι να αντιστραφεί το κύμα συμπάθειας προς τους αναπληρωτές. Στόχος τους είναι να καμφθεί η κατανόηση της αναγκαιότητας και η μαζική υποστήριξη που αρχίζει να απολαμβάνει το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

»Θλιβερή πρωτιά σε αυτή την εκστρατεία διαπόμπευσης της δασκάλας είχε η δήμαρχος Γαύδου. Το ότι είναι δήμαρχος ενός ακριτικού νησιού δεν της δίνει καμία τέτοια δικαιοδοσία. Σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παίρνουμε την άδεια καμίας/κανενός δημάρχου, για να παραιτηθούμε. Ευτυχώς η αποδοχή μιας θέσης εργασίας ή της παραίτησής μας από αυτή, αποτελεί ακόμη δικαίωμά μας. Ενημερώνουμε τη δήμαρχο Γαύδου ότι οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών παρόλο που οι νεοφιλελεύθερες στρατηγικές το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν ώστε να πάψει η κρατική χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Ας μη βιάζεται να προβάρει ανάλογα κουστούμια.

»Θεωρούμε απόλυτη κατάντια το γεγονός όσοι πολιτεύονται και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας να το πράττουν με όρους ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας και μάλιστα απέναντι σε ανθρώπους που η επιλογή της ανεργίας αποτέλεσε λύση απελπισίας, προς όφελος των παιδιών τους. Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ακριτικών σχολείων και όχι μόνο, είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για το οποίο αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια. Σε αυτό τον αγώνα θα θέλαμε να έχουμε συμπαραστάτη και το Δήμο Γαύδου και όχι απέναντί μας.

«Ζητούμε από τη δήμαρχο Γαύδου να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από την εκπαιδευτικό. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ΤΩΡΑ».

Ελλάδα
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το ότι δεν ενημέρωσε κανέναν από που προκύπτει παρακαλώ πολύ? Αν δεν βγει κάποιος από την αρμόδια πρωτοβαθμια να πει πως όντως δεν ενημέρωσε τότε να το δεχτώ. Οταν παραιτεισαι δεν ενημερώνεις τη δήμαρχο η τον μπακάλη αλλά τον εργοδότη σου. Έλεος δηλαδή κάπου. Φυσικά χαμένοι βγαίνουν τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα. Αλλά εγώ θέλω μια φορά να δω την κοινωνία δίπλα στους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν τα αυτονόητα. Και εδώ το αυτονόητο είναι πως μετά από 10 χρόνια πρέπει να γίνουν διορισμοί κάποια στιγμή, όχι για να βολευτουμε αλλά για να ασκήσουμε το λειτούργημα που έχουμε επιλέξει για επάγγελμα. Τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και όλες τις βαθμίδες ανοίγουν στις πλάτες και τις βαλίτσες των αναπληρωτών οι οποίοι αναπληρώνουν την θέση τους ουσιαστικά! Που είναι η θέση των κατοίκων της Γαύδου, του Καστελλόριζου κτλ κτλ? Α ναι ξέχασα για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί που "κάθονται" 2 μήνες το χρονο.!!!
Σοβαρά δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά σε αυτόν τον κόσμο! Σοβαρά τώρα αρνητικές στο παραπάνω? Θεωρεί δηλαδή κάποιος πως τα σχολεία μας λειτουργούν καλά? Για όλους? Μαθητές και καθηγητές? Όλα βαίνουν καλώς λοιπόν! Εγώ έχω το παραλογο!
Χωρίς κανένα θυμό ή αγανάκτηση, όποιος κι αν ήταν ο λόγος που την οδήγησε σε παραίτηση (εξαιρούνται φυσικά πολύ σοβαροί προσωπικοί λόγοι), το σωστό ήταν, όχι μόνο να ειδοποιήσει για την αποχώρησή της, αλλά και να περιμένει τον αντικαταστάτη. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι ήδη "ξεχασμένοι", ας κάνουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας για να έχουν τουλάχιστον τα βασικά, όπως είναι η παιδεία. Καλώς ή κακώς, τα λειτουργήματα, όπως είναι ο γιατρός και ο δάσκαλος, σε τέτοια μέρη έχουν άλλη βαρύτητα και συνοδεύονται από περισσότερες ευθύνες.
Μα η δασκάλα ειδοποιησε . Την υπηρεσία της. Και όχι δεν είναι υποχρεωμενος κάνεις να περιμένει αντικατάσταση ειδικά με το υπουργείο Παιδείας που ισχύει ουδέν μονιμοτερου του προσωρινού. Γιατί μόνο όταν δημιουργείται πρόβλημα και αρνητική δημοσιότητα προσλαμβάνουν και αλλους για να καλύψουν τα κενά. Δυστυχώς δεν έχετε μάθει ποτέ για όλα τα σχολεία που έμειναν χωρίς δασκαλο όταν κάποιος αρρώστησε και έπρεπε να λείψει για δύο μήνες και το υπουργείο δεν έστειλε ποτέ αντικαταστάτη.οταν κάποια κοπέλα έμεινε έγκυος και έφυγε για να γεννήσει και το υπουργείο δεν έστειλε ποτέ άλλη στη θέση της.
Είναι σίγουρό ότι είχε πράξει με τον προβλεπόμενο τρόπο και απ'ότι διάβασα εκ των υστέρων, δεν έχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για να πάει οπουδήποτε στην περίπτωση μετάθεσης. Εννοούσα απλά (πάντα κατά τη γνώμη μου), αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που παραιτήθηκε (και δε μετατέθηκε) και επιπλέον δεν είχε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο, το σωστό θα ήταν να έμενε όσο μπορούσε. Δεν μπορούμε και δε χρειάζεται να ξέρουμε. Αυτά που λέτε ισχύουν και δεν απαλλάσω κανένα πολιτικό πρόσωπο από τις ευθύνες του, καθώς αυτοί είναι οι υπάιτιοι αυτής της κατάντιας, απλά τους αγνοώ στην εξίσωση, καθώς δεν είναι σε θέση πια να προσφέρουν κάτι θετικό.
Η παλαιο-'αριστερίζουσα' (... "συστήματος εργασιακής ομηρίας" κλπ) ανακοίνωση πατάει στα τυπικά (φυσικά και έχει το δικαίωμα της παραίτησης) αλλά αγνοεί πλήρως τους στοιχειώδεις κανόνες ηθικής και κοινωνικής συμπεριφοράς (απλά ενημερώνω).
Απο εδω το πάνε εκει το φέρνουν ... όλα για τον διορισμό με βασικότερο επιχείρημα το "κόντρα στις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές " ... καμία απολύτως αναφορά στα πραγματικά θύματα της πράξης τα μικρα παιδάκια του ακριτικού νησιού που μένουν χωρίς δάσκαλο, σαν να μην υπάρχουν στο κάδρο ! Επίσης τα χώνουν στη δήμαρχο λες και δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τόπο της απο ένα γεγονός που προσβάλει τους κατοίκους γιατί το θέμα δεν είναι ότι απλά παραιτήθηκε , ΕΦΥΓΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ξύλινη γλώσσα συνδικαλιστών που μυρίζει μούχλα απο το χειρότερο παρελθόν της χώρας ,που ακόμα και μεσα απο την δυσκολη συγκυρία που περνάει το νησάκι προσπαθούν να περάσουν το συντεχνιακό μικρόκοσμο τους ,για τα παιδάκια τίποτα ! Ενας απο τους λόγους που βρισκόμαστε σ'αυτό το χάλι σαν κοινωνία
καμία απολύτως αναφορά στα πραγματικά θύματα της πράξης τα μικρα παιδάκια του ακριτικού νησιού που μένουν χωρίς δάσκαλο, σαν να μην υπάρχουν στο κάδρο ! Αν αποφάσιζαν οι αναπληρωτές να σταματήσουν να βολεύουν το κράτος κάθε χρόνο όλα τα παιδιά στην Ελλάδα θα έμεναν χωρίς δάσκαλο/ καθηγητή. Αλλά έχουν καρδιά προς τους μαθητές τους και ανάγκες προς την οικογένεια τους.Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.Μήπως να ξεκινήσεις να απαιτεις κι εσύ μόνιμο διορισμό καθηγητών και δασκάλων μπας και δει ασπρη μέρα η εκπαίδευση στη χώρα μας?
Νομίζω δεν καταλαβαινομαστε , πρωτα απ'όλα κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση για τα γνωστά άλυτα προβλήματα της εκπαίδευσης τον σημαντικό ρόλο του δασκάλου και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει Το θεμα επαναλαμβάνω εχει να κάνει με την κυνικη ανεύθυνη στάση της δασκάλας και των συνδικαλιστών που την υποστηρίζουν με νομικιστικα και συντεχνιακά επιχειρήματα , τέλος. Ας υποθέσουμε ότι είστε ενας κάτοικος του νησιού και το παιδι σας ειναι ένα από τους ελάχιστους μαθητές που με τόσες ελλείψεις πάλευει να μάθει 5 γράμματα από ένα δάσκαλο που έρχεται με το ζόρι. . Και δεν φτάνει μόνο αυτό, μια ωραία πρωία εξαφανίζεται χωρίς να δώσει λογαριασμό πρωτα απ'όλα στά παιδιά σε μια περιοχή που όλοι γνωρίζονται γιατί είναι μια χούφτα άνθρωποι! Πως θα αισθανοσασταν? Τέλος αυτό είναι όλο δεν πάμε να λύσουμε το εκπαιδευτικό, κρίνουμε συγκεκριμένη συμπεριφορά, έλεος !
Εννοεις ότι δεν έδωσε λογαριασμό σε σένα; Γιατί την υπηρεσία της την ειδοποίησε. Ποιον άλλον δλδ έπρεπε να ειδοποιήσει; Εσένα και μένα μήπως; Τουλάχιστον ας ξέρουμε πρώτα τα γεγονότα και μετά ας κραξουμε.
Πάμε ξανά άλλη μια φορά! Ειδοποίησε αυτούς που έπρεπε να ειδοποιήσει τι παραπάνω χρειάζεστε από αυτό? Στη θέση της θα έκανα και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην κα δημαρχινα.Πέρα από αυτό αν ήμουν μόνιμος κάτοικος ακριτικού νησιού το μένος μου θα ήταν εναντίον του Υπουργείου. Ξεκάθαρα. Δεν διάβασα πουθενά νομικιστικα η συντεχνιακά επιχειρήματα. Που είναι το συντεχνιακό? Στην απαίτηση διορισμών μετά από 10 χρόνια????? Άσε το δέντρο και δες το δάσος από πίσω του που καίγεται!!!
"Σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παίρνουμε την άδεια καμίας/κανενός δημάρχου, για να παραιτηθούμε. Ευτυχώς η αποδοχή μιας θέσης εργασίας ή της παραίτησής μας από αυτή, αποτελεί ακόμη δικαίωμά μας."Σαφως δεν ειναι υποχρεωμενοι, γενικοτερα ουτε να λεμε καλημερα, ουτε καν να συμπαθουμε ο ενας τον αλλο ειμαστε υποχρεωμενοι αλλα στο πλαισιο της κοινωνικης συνοχης και της ανθρωπιας κανουμε αυτες τις συμβασεις.Ποσο μαλλον σε ενα ακριτικο μερος με τους ανθρωπους να μετριουνται στα δακτυλα και κυριολεκτικα κρεμονται απο την αποφαση της δασκαλας αν θα κατσει ή οχι στο σχολειο. Δεν της αρεσε; Δικαιωμα της, μπορουσε ομως να ενημερωσει πιο νωρις και να μην φυγει σαν τον κλεφτη...
Και όλο αυτό το τζέρτζελο και οι δραματοποιημένες δηλώσεις της κ. δημάρχου στα κανάλια γίνονται γιατί η εκπαιδευτικός "στα πλαίσια της ανθρωπιάς" δεν ειδοποίησε την δήμαρχο;Δηλαδή αν κάποιος άγνωστος στον δρόμο δεν σας φερθεί "στα πλαίσια της ανθρωπιάς" κατά την κρίση σας, εσείς θα πιάσετε στασίδι στα κανάλια και στα σόσιαλ μήδια; Και θα κατηγορήτε τον επαγγελματικό κλάδο εκείνου που δεν σας φέρθηκε σωστά;Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: Το πρόβλημα είναι πολιτικό και λύνεται _μόνο_ με πολιτικά μέσα. Η δήμαρχος που έχει πιάσει στασίδι στα ΜΜΕ και ολοφύρεται, σαφώς και κάνει πολιτική. Η ανθρωπιά και οι καλοί τρόποι δεν ενδιαφέρουν κανέναν πολιτικό καριέρας.Δήμαρχος είναι, πολιτική θα κάνει - δεν έχω αντίρρηση. Αλλά όχι να κάνει πολιτική πάνω στην καμπούρα των πιο αδύναμων.Το ότι τα ακριτικά σχολεία δεν έχουν εκπαιδευτικούς, το ότι η Παιδεία μας έχει τα χάλια της είναι πολιτικό πρόβλημα. Υπέυθυνη είναι η κυβέρνηση. Και οι μαυρογυαλούροι που υπόσχονται γήπεδα αντί για σχολεία. Και οι ανεγκέφαλοι που χειροκροτάνε τους μαυρογυαλούρους - αποδεικνύοντας ότι τα σχολεία δεν τα χρειαζόμαστε.
Αν προκύπτει επίσημα πως δεν ενημέρωσε την υπηρεσία της οκ. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος μένει στην κίνηση αυτή και δεν βλέπει την ουσία. Γιατί κανείς δεν ζητά μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία? Δεν είναι προφανές?
ΟΚ, εγώ δεν ανήκω στους σιωπηλούς ;-)Οπότε σίγουρα δεν απευθύνεσαι σε εμένα.Αλλά, καλέ μου άνθρωπε, εδώ δεν μπορούμε να χωρίσουμε δύο γαϊδουριών άχυρο. Τι σχόλια με απόψεις ζητάς;Εχουμε πει 500 φορές ότι η γυναίκα ειδοποίησε την υπηρεσία της (που είναι η μόνη αρμόδια) και το 90% των σχολίων ακόμα ωρύεται ότι δεν ειδοποίησε (δες ολά τα σχόλια με κεφαλαία ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ).Απλά η πολιτικάντισσα δήμαρχος δημαρχεύει και θέλει να κάνει ντόρο στην πλάτη του πιο αδύναμου κρίκου. Οπότε ότι και να λέμε, θα εξακολουθεί να ωρύεται στα μήντια ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ. Και μετά ζητάς και απόψεις...Εσύ ειδοποιείς τον δήμαρχο της πόλης σου κάθε φορά που αλλάζεις εργοδότη; Γιατί εγώ μέχρι τώρα δεν το έχω κάνει ποτέ. Μήπως είμαι παράνομος;Και δώστου κλαψ λυγμ για τα καημένα τα παιδάκια και δώστου φωνές στα σόσιαλμηντια για τους "σκοταδιστές" εκπαιδευτικούς (μίλησαν οι φωτισμένοι τώρα).Οτι και να λένε οι πολιτκάντες καριέρας (που τα παιδάκια τα έχουν γραμένα, μόνο οι ψήφοι τους ενδιαφέρουν), με 800 ευρώ μικτά για 9 μήνες + 3 μήνες άνεργος δεν μπορώ να λυπηθώ τα κημένα τα παιδάκια. Ο μισθός μου καλύπτει _μόνο_ το να μπω σε μια τάξη και να διδάξω συγκεκριμένα σχολικά βιβλία.Η λύπηση κοστίζει εξτρά.Ούτε αρμόδιος είμαι, ούτε αμοίβομαι για να λύσω τα προβλήματα της Παιδείας. Άλλοι παίρνουν τους υπουργικούς μισθούς και άλλοι τσεπώνουν φράγκα σαν "σύμβουλοι στρατηγικού σχεδιασμού" και "διευθύντρια γραφείου Θεσσαλονίκης".Και αν κάποιος προσπαθεί να μου φορτώσει τα λάθη και τις παραλείψεις μιας ανίκανης κυβέρνησης, τότε θέλω περισσότερα λεφτά. Αν είναι να φορτωθώ τις ευθύνες του υπουργου, θέλω και υπουργικό μισθό.Δίκαιο δεν είναι;
Η παραίτηση γίνεται προς την υπηρεσία κι asmilon.Αντιγράφω εδώ από προηγούμενο σχόλιό μου :"Προφανώς η δήμαρχος Γαύδου είχε ανάγκη από τα "10 λεπτά διασημότητας" που της αναλογούν. Είναι μάλλον απίθανο να έφυγε η εκπαιδευτικός χωρίς να ενημερώσει τον άμεσο προϊστάμενό της και αυτός σίγουρα δεν ήταν ο δήμαρχος του νησιού. Από κει και πέρα αν θέλει το ελληνικό κράτος να έχει γιατρούς και δασκάλους στα ακριτικά σημεία του, ας δώσει και τα ανάλογα κίνητρα. Όλοι βλέπουμε καθημερινά μια κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε εντελώς ανούσιες δήθεν "επενδύσεις" και τοποθετήσεις ημετέρων, αλλά για τις πραγματικές ανάγκες του πολίτη δεν υπάρχουν κονδύλια γιατί μας φταίνε τα μνημόνια. Κανονικά δε θα έπρεπε κανείς από όλα αυτά τα μορφωμένα παιδιά που κάθε χρόνο γίνονται νομάδες για ψίχουλα να δεχτεί αυτές τις θέσεις, αν δεν το επιθυμούν για δικούς τους λόγους. Και ούτε θα έπρεπε να τιμωρούνται όπως αποφάσισε φέτος ο κ Γαβρόγλου με τον αποκλεισμό τους για δυο χρονιές από έναν νέο διορισμό αλλού, επειδή δεν αντέχουν στις αντιξοότητες μιας πολύ δύσκολης τοποθέτησης. Είναι τρομερό να ξέρεις πως κάποια δικά τους παιδιά καταλαμβάνουν εντελώς άχρηστες θέσεις στις Βρυξέλλες με τους ανάλογους βρυξελλιώτικους μισθούς και κάποιοι άλλοι να γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι επειδή δεν αντέχουν 9 μήνες στη Γαύδο για 800 ψωροευρώ. Σερβιτόρα στον τόπο της να μείνει η κοπέλα πιο πολλά θα βγάλει. Κι όπως είναι και τα πράγματα στην Ελλάδα, θα είναι και αφορολόγητα." Είτε αρέσει σε κάποιους να το παραδεχτούν είτε όχι οι κυβερνήσεις μας δεν ενδιαφέρονται ούτε για την Παιδεία των παιδιών που ζουν εδώ (γιατί δεν είναι μόνο τα Ελληνάκια), ούτε για την υγεία των πολιτών της. Όποιος έχει χρήματα τα προσφέρει στον εαυτό του και στους δικούς του. Επίσης το αν τα χρήματα αυτά είναι "μαύρα" επίσης δεν απασχολεί το κράτος μας. Διαφορετικά υπήρχαν τρόποι να λυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα
Να το συζητούσαμε αν έγιναν έτσι τα πράγματα. Ομως η εκπαιδευτικός ενημέρωσε την ημέρα του αγιασμού ότι παραιτείται ,το επιβεβαιώνουν και οι μητέρες των μαθητών. Οπότε δε φτάνει που της έκανε επίθεση,τη συκοφάντησε κιόλας με τέτοια ψέματα.