Καθηγητής ΕΜΠ: Στη Β. Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου, αξίας 18 δισ. ευρώ

Καθηγητής ΕΜΠ: Στη Β. Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου, αξίας 18 δισ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
2

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν ώριμα κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου, αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Αυτό υποστήριξε ο καθηγητής Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Πασπαλιάρης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να αξιολογηθεί η διεθνής αγορά, στην οποία υπάρχει σήμερα τεράστια αύξηση της ζήτησης για πολλά μέταλλα από την Κίνα.

Κατά την ομιλία του στην ίδια εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της Eldorado Gold στο European Government Relations, Άντορ Λιπς, επισήμανε ότι η Eldorado Gold έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 1,5 δισ. δολ. στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει συνολικά 2.500 θέσεις εργασίας.

«Βασικές προϋποθέσεις για να υπάρξουν επενδύσεις επιπλέον ενός δισ. δολ., που θα διπλασιάσουν τις θέσεις απασχόλησης, είναι το σταθερό θεσμικό πλαίσιο και το σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους» πρόσθεσε.

Το στίγμα της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τον ορυκτό πλούτο, έδωσε στη συζήτηση η Κορίλνα Χέμπεστρέιτ, διευθύντρια της Euromines, λέγοντας πως η ΕΕ είναι υπέρ των υψηλών προδιαγραφών στην εξορυκτική βιομηχανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιοι δουλεύουν σε αυτές τις 2.500 θέσεις εργασίας, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία των εργαζομένων, καθώς και πόσα κέρδισε τελικά η χώρα από την πώληση τόσων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους για 1,5 δις δολάρια και τόσους τόνους απόβλητα. Ενδεικτικά, ο επίσημος αριθμός των εμβασμάτων από την Ελλάδα προς τρίτες χώρες για το 2016 ήταν 1,3 δις δολάρια. Σα να μη φαίνεται και τόσο μεγάλο το ποσό τώρα...
Σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου οι άνθρωποι λένε:"θέλουμε ένα βιοτικό επίπεδο σε αυτό το ύψος. Τι πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε; Πρέπει να έχουμε έναν πρωτογενή τομέα που να δίνει τόσες δουλειές, έναν δευτερογενή τόσες και έναν τριτογενή τόσες. Ο πρωτογενής τομέας θα έχει αυτά κι αυτά τα χαρακτηριστικά κτλ κτλ".Η μοναδική χώρα που λειτουργούμε αποκλειστικά με ιαχές, αλληλέγγυους, ψεκασμούς και φήμες είμαστε εμείς.Να μας χαιρόμαστε.