Απεργία την Πρωτομαγιά

Διαρρήκτης έκανε εγχείρηση αλλαγής δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνέχισε τις κλοπές

Διαρρήκτης έκανε εγχείρηση αλλαγής δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνέχισε τις κλοπές Facebook Twitter
2

Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθε αντιμέτωπη η Ελληνική Αστυνομία, στις αρχές της εβδομάδας. 

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ένας 42χρονος διαρρήκτης με καταγωγή από την Γεωργία είχε προβεί σε εξειδικευμένη επέμβαση αλλαγής των δακτυλικών αποτυπωμάτων του, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητος την εγκληματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα. 

Το πρωί της Τρίτης, ο άντρας συνελήφθη στην οδό Σπάρτης στην Ηλιούπολη, μετά από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης στην περιοχή. 

Τον σεσημασμένο δράστη αναγνώρισε ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας που ενημέρωσε αμέσως τους συναδέλφους του στην ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι προσήγαγαν τον 42χρονο στο τμήμα Ασφαλείας του Ελληνικού. 

Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας, οι αξιωματικοί πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη, ανακαλύπτοντας με έκπληξή τους πως τα νέα αποτυπώματα ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαν καταχωρηθεί στον φάκελό του το 2015, όταν είχε συλληφθεί για πρώτη φορά.  

Όπως προέκυψε από τον περαιτέρω έλεγχο, δεν επρόκειτο για κάποιο γραφειοκρατικό λάθος και ο δράστης είχε προβεί σε πλαστική επέμβαση αλλαγής δακτυλικών αποτυπωμάτων στο εξωτερικό. 

Στη συνέχεια, ο δράστης επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις διαρρήξεις, ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν, σε ποια χώρα του εξωτερικού έκανε την επέμβαση και ποιος ήταν ο γιατρός που ανέλαβε τον εγκληματία. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν 850 ευρώ και μία χρυσή λίρα και, όπως διαπιστώθηκε, τους τελευταίους 2 μήνες είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 10 διαρρήξεις με τα νέα του δακτυλικά αποτυπώματα, σε Ηλιούπολη και Γλυφάδα.  

Είναι πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοια περίπτωση, στα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας. 

Με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Ελλάδα
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
<<ένας 42χρονος διαρρήκτης με καταγωγή από την Γεωργία είχε προβεί σε εξειδικευμένη επέμβαση αλλαγής των δακτυλικών αποτυπωμάτων του >>Ιδού μια καλή ιδέα για Ιατρική start-up!