Αλήθειες, ψέματα και οι πρώτες δηλώσεις του ιατροδικαστή για το θρίλερ με το θάνατο της Σινέντ στην Κεφαλονιά

Αλήθειες, ψέματα και οι πρώτες δηλώσεις του ιατροδικαστή για το θρίλερ με το θάνατο της Σινέντ στην Κεφαλονιά Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο ιατροδικαστής που έκανε την πρώτη αυτοψία στη σορό της 20χρονης Σινέντ Μακναμάρα συμβούλεψε τους συγγενείς της Αυστραλής να μην δουν το πτώμα της, καθώς ήταν σε «πολύ κακή κατάσταση».

Η είδηση για την υπόθεση θρίλερ στην Κεφαλονιά, μεταδόθηκε νωρίς το πρωί, αλλά τώρα διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται πως επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θάνατος της 20χρονης οφείλεται σε απαγχονισμό. 

Πριν από λίγο, ο ιατροδικαστής διέψευσε το βρετανικό ταμπλόιντ και με δήλωσή του αναφέρει  πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο στους γονείς της.

Ο ιατροδικαστής Πειραιά κ. Ηλίας Μπογιούκας που διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι ο θάνατός της 20χρονης προήλθε από απαγχονισμό ενώ για την ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων τα οποία θα είναι έτοιμα σε έναν μήνα περίπου.

«Ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από απαγχονισμό, αλλά είμαστε σε αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, δηλαδή τοξικολογικές και κάποιες ιστολογικές. Από την εξέταση δεν έχουν προκύψει άλλες κακώσεις ούτε κατάγματα, ενώ υπάρχει και το σημάδι από το σχοινί στο λαιμό της. Τώρα αν ήταν καθαρή αυτοκτονία ή αν την έσπρωξαν σε αυτή την πράξη ψυχολογικά ή υπό την επήρεια ουσιών δεν το ξέρουμε αλλά θα περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπογιόκα τη σορό της άτυχης 20χρονης κοπέλας παρέλαβαν άτομα από την πρεσβεία της Αυστραλίας αφού η μητέρα και η αδερφή της που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να δουν νεκρή την Sinead. Ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες ώστε η σορός της κοπέλας να μεταφερθεί στην Αυστραλία και στη γενέτειρά της στο Port Macquarie.

Και οι Αρχές της Κεφαλονιάς που πήραν καταθέσεις από όλα τα άλλα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αλλά εξέτασαν και το βίντεο από την κάμερα του σκάφους θεωρούν ως επικρατέστερο το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ωστόσο ακόμη ερευνώνται τα γεγονότα που πιθανόν να οδήγησαν την Σινέντ στο να δώσει τέλος στη ζωή της. Φυσικά όλα θα διαφωτιστούν και με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Μακναμάρα βρέθηκε αναίσθητη, τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αργοστόλι, ενώ κρεμόταν από τα σκοινιά της πλώρης, στη θαλαμηγό που εργαζόταν. 

Τη Μακναμάρα εντόπισε στη 1:45 π.μ ένας καπετάνιος παρακείμενου σκάφους, και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο της Κεφαλονιάς όπου διασωληνώθηκε. Η Αυστραλή ήταν σε κωματώδη κατάσταση και τελικά εξέπνευσε κατά την αεροδιακομιδή της στην Αθήνα.  

Από τον Μάιο, η κοπέλα ήταν μέλος του 24μελούς πληρώματος της θαλαμηγού Mayan Queen IV που ανήκει στον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Αλμπέρτο Μπαϊχέρες, ο οποίος διευθύνει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης του Μεξικού

«Στην αρχή χαρήκαμε επειδή νομίζαμε ότι η κοπέλα θα σωθεί αλλά αργότερα μάθαμε ότι τελικά είχε χάσει τη ζωή της», δήλωσε ο γιατρός της θαλαμηγού που επιχείρησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα. 

Η μητέρα και η αδελφή της Μακναμάρα ταξίδευαν προς την Ελλάδα για να τη συναντήσουν στην Κεφαλονιά όταν πληροφορήθηκαν για την τραγική κατάληξή της. Τώρα, παραμένουν στην Ελλάδα έως ότου παραλάβουν τη σορό της για να την κηδεύσουν στην Αυστραλία. 

Η έρευνα του λιμεναρχείου Κεφαλονιάς βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Το Mayan Queen IV είχε παραμείνει έως χθες στο Αργοστόλι, μετά από διαταγή των ελληνικών αρχών που ερευνούσαν τη θαλαμηγό. Ο Μπαϊχέρες είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα δύο ημέρες πριν τον θάνατο της Μακναμάρα με προορισμό το Μεξικό. 

Η 20χρονη είχε χιλιάδες ακολούθους στο Instagram και αρκετοί εξέφρασαν την θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατό της. Στο παρελθόν η νέα γυναίκα είχε εργαστεί και στο παρελθόν σε σούπερ-γιοτ μεγιστάνων. 

Την περασμένη Δευτέρα, η αδελφή της νεκρής έγραφε στο προφίλ της στο facebook πως ανυπομονούσε να συναντήσει «την πιο υπέροχη αδελφή».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ