ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στην αντεπίθεση ο Φλώρος: Αφήνει να εννοηθεί ότι θα ζητήσει μείωση ποινής για «παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας»

Στην αντεπίθεση ο Φλώρος: Αφήνει να εννοηθεί ότι θα ζητήσει μείωση ποινής για «παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας» Facebook Twitter
3

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την αποφυλάκισή του, ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιριών Energa - Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει κριτική σε όσους αντέδρασαν. 

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για ανακρίβειες ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα ζητήσει και μείωση της ποινής του λόγω προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του. 

Παράλληλα, αναφέρεται και στην υπόθεση της ηθικής αυτουργίας του στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλο, υπόθεση για την οποία καταδικάσθηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή. Όπως δηλώνει, η υπόθεση αυτή δεν συνδέεται με την αποφυλάκισή του και ακόμη δεν έχει εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό.

  

Υπενθυμίζεται πως ο Αριστείδης Φλώρος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση Energa - Hellas Power και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με όρους, για λόγους υγείας. Στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας 67% λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων αλλά και κρίσεων επιληψίας. 

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Α. Φλώρου. Το ζήτησε υπηρεσιακώς «προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά», όπως είχε υπογραμμίσει σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Α. Φλώρου: 

«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημοσιεύονται και αναπαράγονται σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα δηλώσεις, απόψεις, συστάσεις κ.λπ. διαφόρων δημοσίων και μη παραγόντων σε σχέση με την πρόσφατη υφ' όρον απόλυση, οι οποίες περιέχουν πλήθος ανακριβειών.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω τα εξής:

  • Ο θεσμός της υφ' όρον απόλυσης προβλέπεται στον Ποινικό μας Κώδικα από το έτος 1951. Οι σχετικές διατάξεις έχουν τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί κατά καιρούς με νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων
  • Οι διατάξεις για την υφ' όρον απόλυση για λόγους υγείας ισχύουν από ετών και ορίζουν την διαδικασία επίσημης διάγνωσης και αξιολόγησης των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων που πάσχουν.
  • Η απόλυσή μου με όρους αποφασίστηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ' εφαρμογήν των σχετικών διατάξεων του νόμου (άρθρο 110 Α ΠΚ), αφού εξέτισα τον απαιτούμενο χρόνο σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ η έφεση που έχω ασκήσει δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Όσον αφορά την υπόθεση "Energa", για την οποία καταδικάστηκα σε πρώτο βαθμό, επισημαίνω ότι:

α) Ουδέποτε φυγοδίκησα αλλά, αντιθέτως, ήμουν πάντοτε παρών σε όλα τα διαδικαστικά στάδια της υποθέσεως. Το αυτό θα πράξω και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση τον Δεκέμβριο του 2018.

β) Ήδη από το έτος 2012 καταβάλλω ανελλιπώς προσπάθεια για να εισπράξει το Δημόσιο και οι Δήμοι τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα σε δεσμευμένους, με απόφαση των αρχών, εταιρικούς -και όχι ατομικούς μου- τραπεζικούς λογαριασμούς.

γ) Οι διάφορες δηλώσεις περί χρημάτων που «έκαναν φτερά» κ.λπ. είναι αποτέλεσμα είτε πλήρους άγνοιας της υποθέσεως είτε εσκεμμένης διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως δε μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1115/2017) που διέταξε ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2017 την απόδοση των χρημάτων σε Δημόσιο και Δήμους, τα οποία είναι στην κατοχή των Τραπεζών. Η σχετική διαδικασία της απόδοσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για λόγους που αφορούν αποκλειστικώς τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τις Τράπεζες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα συναρμόδια Υπουργεία. Επομένως, καθόσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν οφείλεται ούτε ένα Ευρώ στο Δημόσιο και τους Δήμους.

δ) Σε σχέση με τα χρήματα που διεκδικούν οι οργανισμοί ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ, την απόδοση των οποίων δεν διέταξε το Δικαστήριο, υπάρχει αμφισβήτηση ως προς το ύψος των απαιτήσεων. Στην σχετική αντιδικία ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων αναμένεται η διεξαγωγή διαιτητικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί δεσμευτικά εάν και ποια ποσά οφείλονται στους προαναφερόμενους φορείς.

ε) Η αναφορά στην υπόθεση της επίθεσης κατά του Γ. Αντωνόπουλου είναι άκαιρη, αφού η υπόθεση αυτή δεν έχει κριθεί σε δεύτερο βαθμό και η εκτέλεση της πρωτοβάθμιας απόφασης έχει ανασταλεί, αλλά και άσχετη με την διαδικασία της υφ' όρον απόλυσης σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της "Energa". Επισημαίνω ότι με σχέδιο νόμου που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/343 προβλέπονται σειρά μέτρων αποκατάστασης από την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, ιδίως δε στις περιπτώσεις που δημόσια πρόσωπα εκφέρουν κρίσεις για φυσικά πρόσωπα πριν από την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Όσον αφορά τα πρoβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, μόλις χρειάζεται να επισημάνω ότι η λαϊκιστική ή μικρο - «πολιτική» εκμετάλλευσή τους προσβάλλει την αξία μου ως ανθρώπου, ο σεβασμός της οποίας συνιστά, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, υπέρτατη υποχρέωση της Πολιτείας.

Όσοι επικαλούνται το Κράτος Δικαίου, οφείλουν πρωτίστως να το σέβονται οι ίδιοι».

Το σκάνδαλο
 

Όσον αφορά στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο, ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη-ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο δεν το κατέβαλαν ποτέ, ως όφειλαν, στο ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία και στην γνωστή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και μπορεί σύμφωνα με το νόμο να ζητησει και αποζημίωση για προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας και να του μειωθεί η επιβληθείσα ποινή. Αυτό που δε προβλέπει ακόμη ο νόμος είναι τι συνέπειες θα έχει ο δημοσιογράφος ή ο κρατικός λειτουργός που θα δηλώσει μια παπαριά, τύπου: πιάσανε τους δολοφόνους του νεαρού/ φταίνε οι αστυνομικοί που οδήγησαν τον κόσμο στο ματι/ στη φυλακή οι καταχραστες. Για όποιον ξεχάσει δηλαδή το: ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ δράστης. Ειδαλως, ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλει κανείς λεφτά και να μειώσει την ποινή του θα είναι να πληρώσει έναν να γράψει δημόσια ότι ο ύποπτος είναι και ένοχος
"Όσον αφορά τα πρoβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, μόλις χρειάζεται να επισημάνω ότι η λαϊκιστική ή μικρο - «πολιτική» εκμετάλλευσή τους προσβάλλει την αξία μου ως ανθρώπου, ο σεβασμός της οποίας συνιστά, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, υπέρτατη υποχρέωση της Πολιτείας."Είναι αλήθεια ότι ένας άνθρωπος που έχει ψυχιατρική νόσο και κρίσεις επιληψίας σύμφωνα με το ΚΕΠΑ δέχεται τέτοια προσβολή προσωπικοτιτας. Ο Στρατός έλεγε "καλύτερα μαζί σου και τρελός ". Αυτός "καλύτερα ελεύθερος και τρελός, παρά στην φυλακή σαν λογικός ". Να κάνει μήνυση και στο ΚΕΠΑ γιατί δεν κράτησε το ιατρικό απόρητο.