ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σαράντα καταθέσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Η εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας

Σαράντα καταθέσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Η εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική από την οποία έχασαν τη ζωή τους 96 πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου και Βαρβάρας Γνεσούλη.

Συνολικά κατέθεσαν 40 άτομα ενώ τον επόμενο μήνα η έρευνα αναμένεται να στραφεί στις κλητεύσεις υπόπτων για εξηγήσεις.

Οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν στους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, ενεπλάκησαν εκ της θέσεως τους στην επιχείρηση αντιμετώπισης και κατάσβεσης της φωτιάς ή στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης των κατοίκων (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, δήμοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Πολιτική Προστασία και Περιφέρεια).

Ωστόσο κομβικό σημείο της έρευνας παραμένει το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει οι δύο εισαγγελείς αλλά και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έχει διενεργήσει τη δική της αυτοψία στις καμένες περιοχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πραγματογνώμονας εξετάζει έναν τεράστιο όγκο εγγράφων, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για το πώς αυτοί κινήθηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.

Επίσης, φέρεται σύμφωνα με το protothema.gr να διερευνά και το πως κινήθηκαν και άλλοι δημόσιοι φορείς όπως για παράδειγμα το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία η τροχαία, κ.ά, οι οποίοι ενεπλάκησαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη φονική πυρκαγιά.

Αφού οι δυο εισαγγελείς λάβουν τα πορίσματα αναμένεται να καλέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα πρόσωπα για εξηγήσεις όχι όμως ως μάρτυρες αλλά ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Θα ακολουθήσει κατά τις ίδιες πηγές η άσκηση ποινικών διώξεων, οι οποίες θα έχουν όνομα και επώνυμο.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ