Το Πάσχα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος στον φαληρικό όρμο, αν και η ολοκλήρωση των γύρω έργων έχει μετατεθεί για το φθινόπωρο του 2019. 

 

Η καθυστέρηση οφείλεται στον χρόνο που απαιτήθηκε για την μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφέλειας, που ήταν περισσότερος από τον αναμενόμενο. 

 

Το νέο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κηφισού και Συγγρού, είναι πιο κοντά στη θάλασσα κατά 90 μέτρα ενώ, εκεί που βρίσκεται σήμερα η λεωφόρος, θα κατασκευαστεί ένα αντιπλημμυρικό κανάλι.

 

Για την ενοποίηση της κατοικημένης περιοχής, από την άλλη μεριά της λεωφόρου,  με τη θάλασσα, η λεωφόρος καλύπτεται σε δύο σημεία με τούνελ μήκους 300 μέτρων, ανοίγοντας δύο διόδους προς τη θάλασσα.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας, Χρήστος Καπάταης, διαβεβαιώνει ότι τα δύο τούνελ έχουν ήδη τελειώσει και έχει αρχίσει να κατασκευάζεται και η γέφυρα που θα αντικαταστήσει τη σημερινή στο Παλαιό Φάληρο.

 

Τα έργα πρασίνου περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση του έργου και η Περιφέρεια εκτιμά πως δημοπρατηθούν πριν από το τέλος του έτους.

 

«Στόχος μας παραμένει τα έργα να ξεκινήσουν προτού ολοκληρωθούν εκείνα της πρώτης φάσης, ώστε το έργο να μη σταματήσει», προσθέτει ο κ. Καπάταης.

 

Η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, από τον Κηφισό έως το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο θα δημιουργήσει μια ενιαία ελεύθερη ζώνη πρασίνου, όμως τα αρχικά σχέδια για γήπεδα άθλησης και χώρους αναψυχής και εστίασης έχουν μετατεθεί για το μέλλον. 

 

Με πληροφορίες από «Καθημερινή»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr