Ολοκληρώνεται το α' μέρος της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά - Κρίσιμες συνομιλίες στα χέρια των εισαγγελέων

Ολοκληρώνεται το α' μέρος της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά - Κρίσιμες συνομιλίες στα χέρια των εισαγγελέων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας για την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, αναμένεται να έχουν κλείσει τον κύκλο της εξέτασης των βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό).

Σήμερα Τρίτη μάλιστα, έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών αναμένεται να φτάσουν κρίσιμης σημασίας συνομιλίες μεταξύ κρατικών αξιωματούχων, κατά τη διάρκεια και λίγο πριν την καταστροφική πυρκαγιά.


Συγκεκριμένα, αναμένονται κρίσιμα έγγραφα για τις κινήσεις, πράξεις και παραλείψεις των κατά νόμο υπεύθυνων, όπως Πυροσβεστική, Αστυνομία, Αυτοδιοίκηση και Περιφέρεια αλλά και συνομιλίες κρατικών αξιωματούχων και κρατικών λειτουργών που ενεπλάκησαν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Στη συνέχεια οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM