Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τις 8.30 το βράδυ και μετά.

 

Νωρίτερα το απόγευμα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην Αθήνα και στην περιοχή του Αεροδρομίου, σημειώθηκαν ακυρώσεις καθυστερήσεις και εκτροπές πτήσεων σε γειτονικά αεροδρόμια.

 

Συγκεκριμένα, οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ εννέα ακόμα πτήσεις που προσέγγιζαν το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, εκτός Αττικής. Ταυτόχρονα υπήρξαν και αρκετές καθυστερήσεις.

 

Τα περισσότερα προβλήματα διαπιστώθηκαν στις προσγειώσεις παρά στις αναχωρήσεις.

 

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ουδέποτε έκλεισε λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική δεν έχουν επηρεάσει την λειτουργία του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναφέρει η ΥΠΑ και διευκρινίζει πως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες λόγω των δυνατών νοτιοδυτικών ανεμών (48 κόμβοι) μερικές πτήσεις με απόφαση των ίδιων των πιλότων των αεροπορικών εταιρειών κατευθύνθηκαν σε γειτονικά και εναλλακτικά αεροδρόμια, όπως της Πάρου, του Ηρακλείου και της Καλαμάτας όπου μετά από μία με δύο ώρες επέστρεψαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Αυτή την ώρα οι άνεμοι στο αεροδρόμιο κυμαίνονται μεταξύ 30 και 37 κόμβων και το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.