Απεργία την Πρωτομαγιά

Στον ανακριτή σήμερα ο Μπαρμπαρούσης - Απολογείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Στον ανακριτή σήμερα ο Μπαρμπαρούσης - Απολογείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο, μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, προκειμένου να απολογηθεί.

Τον βαρύνει το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ύστερα από τις δηλώσεις του στη Βουλή περί προτροπής σε πραξικόπημα.

Ο βουλευτής, που δικάζεται παράλληλα και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του, την Παρασκευή, ενώπιον του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Μπαρμπαρούσης, ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής, προέτρεψε σε πραξικόπημα τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.

Ο βουλευτής, με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ, ανακαλώντας τις δηλώσεις του στη Βουλή και υποστήριξε ότι σέβεται το Σύνταγμα.

Ανέφερε ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του και έκανε λόγο για «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης». Παράλληλα, υποστήριξε πως «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο, όπως αναφέρει, σέβεται και υπηρετεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM