Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο για το θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο για το θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη Facebook Twitter
0

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη, ιδρυτή και προέδρου της αεροπορικής εταιρίας Aegean που πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών, εκφράζουν από χτες μέλη του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. 

«To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Πρόεδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν» ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 12:30 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά, ενώ η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης (ALPHA BANK IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787). 

«Η εμβληματική φυσιογνωμία του και η επιχειρηματική δράση του, συνδέθηκαν άρρηκτα με τη θετική πορεία και τον εκσυγχρονισμό των αερομεταφορών, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, ενώ η συμβολή του σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής υπήρξε μεγάλη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σχολιάζοντας το θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη. «Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στην οικογένεια της Aegean Airlines» καταλήγει η ανακοίνωση.


«Σπουδαίο επιχειρηματία και εξαίρετο άνθρωπο» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Θεόδωρο Βασιλάκη, που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη σύζυγο και τους γιους του.

«Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε ένας δραστήριος επιχειρηματίας και επιφανής οικονομικός παράγοντας του τόπου, η εμβέλεια του οποίου ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Για την απώλειά του εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την απώλεια του ιδρυτή της Aegean Θεόδωρου Βασιλάκη.

Την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη σχολίασε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε ο αυτοδημιούργητος τολμηρός επιχειρηματίας που ποτέ δεν έχασε τον προορισμό του: ευτυχισμένος και χρήσιμος στην κοινωνία. Είδε την εταιρία του να αγγίζει τον ουρανό. Είχε πολλά ακόμη να προσφέρει. Άφησε όμως άξιους συνεχιστές. Καλό ταξίδι πατριώτη», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ανέφερε σχετικά: «Σύσσωμη η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του. Εμβληματικός και πρωτοπόρος σε όλες του τις δραστηριότητες, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ισχυρή προσωπικότητα, σπουδαίος οικογενειάρχης, κατάφερνε να συνδυάζει πάντα το όραμα με την πράξη. Ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, συνέβαλε καταλυτικά με την παρουσία και το έργο του στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, αφήνοντας μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας, ως υπόδειγμα εμπνευσμένου επιχειρηματία, απαράμιλλου ήθους και ακεραιότητας».

Τα ειλικρινή και βαθιά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Θεόδωρου Βασιλάκη εκφράζει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. «Αυτοδημιούργητος, ακούραστος, δημιουργικά ανήσυχος, ο Θεόδωρος Βασιλάκης έδειξε την βαθιά επιχειρηματική του ευστροφία και διορατικότητα ήδη από τη δεκαετία του 60. Κυριολεκτικά απογείωσε την επιχειρηματική του δεινότητα του με τη δημιουργία της Aegean Airlines, που κατέκτησε σε βραχύ χρονικό διάστημα περίοπτη θέση στον τομέα αερομεταφορών ταξιδεύοντας με ασφάλεια εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένους, εντός και εκτός Ευρώπης. Τα επιχειρηματικά δημιουργήματα του εκλιπόντος ευπατρίδη αποδείχτηκαν εξίσου αντάξια του ιδίου και η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό στο ελληνικό επιχειρείν αλλά και στη σκέψη όλων μας», αναφέρει η ΕΕΤ.

«Ο Θεόδωρος Βασιλάκης συνέβαλε τα μέγιστα στην διατήρηση της εμπορικής και επιβατικής αεροπορίας. Ευχόμαστε η οικογένεια του να συνεχίσει το μεγάλο και σπουδαίο έργο του», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Ο ιδρυτής και Πρόεδρος της AEGEAN ήταν από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού όχι μόνο μέσω της αεροπορικής εταιρείας του αλλά και με σειρά πρωτοβουλιών σε πολλούς τομείς. Άνθρωπος χαμηλών τόνων διακρινόταν για το ήθος, την εργατικότητα, την επιμονή στην εκπλήρωση των στόχων του», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής για τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη εκφράζοντας την θλίψη του και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν τη λύπη τους για τον θάνατο του επιχειρηματία Θεόδωρου Βασιλάκη, εξέδωσαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει: «Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας γίνεται φτωχότερος με τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη και η Κρήτη χάνει ένα γνήσιο τέκνο της. Ο θάνατος του Θεόδωρου Βασιλάκη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, στην Aegean, αλλά και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, γνωρίζοντας έναν πρωτοπόρο επιχειρηματία, έναν ακούραστο άνθρωπο. Ο Κρητικός επιχειρηματίας τα χρόνια που πέρασαν "πέταξε ψηλά", κατακτώντας την πρώτη θέση τους ουρανούς της Ευρώπης. Εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά του, σε όλη την οικογένεια της Aegean» .

Ο δήμαρχος αναφέρει: «Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Με αφετηρία την γενέτειρά του, το Ηράκλειο, κατόρθωσε, με ακαταπόνητη εργασία κι εμπνευσμένη πορεία, από το 1961 έως σήμερα, να δημιουργήσει σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες στήριξαν ουσιαστικά την ανάπτυξη της χώρας μας - κορυφαίο επίτευγμά του η παρουσία της AEGEAN, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του τόπου μας. Με την εργατικότητα, το καινοτόμο πνεύμα, την συνέπεια, το ήθος, και την μετριοπάθεια που τον διέκριναν, ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς, τα προτερήματα του χαρισματικού Κρητικού. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM