Η ομολογία της 22χρονης μητέρας για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στη Ν. Σμύρνη

Η ομολογία της 22χρονης μητέρας για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στη Ν. Σμύρνη Facebook Twitter
EUROKINISSI
11

Χθες το απόγευμα εντοπίστηκε η νεαρή μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ακάλυπτο πολυκατοικίας, στην οδό Πριγκιποννήσων, στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για μια 22χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια που φέρεται να είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη την οποία προσπαθούσε επί μήνες να κρύψει. Τελικά τα κατάφερε, αλλά η γέννηση του μωρού οδήγησε σε μια αποτρόπαιη πράξη.

Η 22χρονη διαμένει μαζί με την μητέρα της σε μια από τις πέντε πολυκατοικίες που είχαν πρόσβαση στον ακάλυπτο των πολυκατοικιών που εντοπίστηκε το νεκρό μωρό.

Η 22χρονη είπε σε αστυνομικούς πως προσπάθησε να αποκρύψει τη γέννα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι και μέσα σε μια πλαστική σακούλα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Η νεαρή προσήχθη στην ΓΑΔΑ, ανακρίθηκε και ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους με σύγκριση dna.

Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την η νεκροψία το βρέφος γεννήθηκε υγιές και πέθανε τουλάχιστον 12 ώρες πριν βρεθεί.

Πέθανε πιθανότατα από παθολογικά αίτια, λόγω έλλειψης φροντίδας και των κακουχιών με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπο τις πρώτες ώρες της ζωής του.

Το αγοράκι βρέθηκε τυλιγμένο σε σεντόνι μαζί με τον ομφάλιο λώρο, από ένοικο της πολυκατοικίας που έβλεπε στον ακάλυπτο, στις 16:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Όμως η 22χρονη φοιτήτρια υποστήριξε πως γέννησε το βράδυ της Παρασκευής στη μπανιέρα του σπιτιού της. Είπε επίσης πως ήταν μόνη της και πως είχε κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη απ΄όλους, ακόμη και από τον πατέρα του βρέφους.

Ομολόγησε πως έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο και στη συνεχεία τύλιξε το βρέφος με ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια ροζ σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο.

Μαθαίνοντας πριν από μήνες για την εγκυμοσύνη αποφάσισε να την κρύψει φορώντας φαρδιά ρούχα ενώ χάρη στο σωματότυπό της μπόρεσε να το κρατήσει μυστικό. Κατά πληροφορίες ούτε η μητέρα της που μένουν στο ίδιο σπίτι στη Νέα Σμύρνη φέρεται να είχε αντιληφθεί την εγκυμοσύνη, ενώ δεν γνώριζε τίποτα και ο πατέρας.

Λίγο μετά τη γέννα σκέφτηκε να κρατήσει το μωρό αλλά είπε πως φοβήθηκε τις αντιδράσεις της οικογενείας προχωρώντας έτσι στην αποτρόπαιη πράξη της.

Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν οι αρχές είναι αν όντως η μητέρα της που είναι τραπεζική υπάλληλος δεν γνώριζε τίποτα ή αν προσπάθησε να συγκαλύψει τα όσα έκανε η κόρη της.

Ο πατέρας της εξήγησε στο protothema.gr πως έμαθε για το περιστατικό από την πρώην γυναίκα του όταν εκείνη του τηλεφώνησε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να τον ενημερώσει.

«Το έμαθα πριν από λίγο και έχω τρελαθεί. Έχω σκάσει που δεν μπορώ να δω το παιδί μου. Δεν ήξερα τίποτα γιατί έχω χωρίσει με την πρώην γυναίκα μου και δεν είχα επικοινωνία. Πήγαινα στο σπίτι για να πληρώσω τη διατροφή και η μικρή δεν κατέβαινε, ήταν πάνω στο σπίτι και εγώ δεν έμπαινα μέσα στο διαμέρισμα» ανέφερε.

«Έχω σκάσει που δεν μου λένε που είναι το παιδί, να πάω να τη δω από κοντά, να μιλήσω μαζί της και να μάθω τι πραγματικά συμβαίνει. Με πήρε η πρώην γυναίκα μου από τη ΓΑΔΑ κάποια στιγμή γιατί της είχαν πάρει τα κινητά και μόλις μου είπε τα νέα, τρελάθηκα. Της λέω "πού είναι το παιδί να πάω να το δω" και μου λέει ότι δεν της λένε γιατί δεν θέλουν να επικοινωνήσει κανένας μαζί της, ότι πρέπει να δώσει κατάθεση πρώτα. Πραγματικά δεν γνώριζα τίποτα και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μιλήσω με το παιδί» καταλήγει ο πατέρας της 22χρονης κοπέλας.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια (κάπως) διαφορετική άποψη για την 22χρονη φοιτήτρια 
Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
http://www.lifo.gr/articles/opinions/190411/i-seksoyaliki-diapaidagogisi-tha-sosei-athoes-psyxes-oxi-ta-trisagia#commentΤο ξέρουμε όλοι: από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες δεν αρέσκονται στο να αναλαμβάνουν τις προσωπικές τους ευθύνες έσοντες αεί παίδες.Από την ανακάλυψη της ψυχολογίας, και το χάσιμο του φιλότιμου η κατάσταση έχει φτάσει σε άθλιο επίπεδο σε όλους τους τομείς του κοινωνικού γίγνεσθαι. Κορυφαία απόδειξη πως κανείς δεν φταίει για τη χρεοκοπία της χώρας, για τις πλημύρες στην Αττική για, για, για, ατελείωτη η λίστα.Απ’ τα πιο πρόσφατα, η περίπτωση της 22χρονης που σκότωσε το νεογέννητο παιδί της.Αν δεχτούμε την προφανή ενοχή της, θα πρέπει να δεχτούμε πως έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες τις, κι αυτό προφανώς ξεβολεύει πολλούς ψυχολογικά έστω κι υποσυνείδητα. Έτσι διάβασα πως φταίει η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης (δηλ. το εκπαιδευτικό σύστημα, δηλ. η ..Κυβέρνηση), οι ποικίλες απόψεις της Εκκλησίας για τις προγαμιαίες σχέσεις και την παρθενία, (δηλ. ο ..Θεός κι οι ..εκπρόσωποί του που παραδόξως απαγορεύουν και τον φόνο αλλά η ενημέρωση πολλών είναι περιορισμένη), οι ..ορμόνες της (οι οποίες όχι μόνο είχαν …τηλεπαθητικά καταμετρηθεί αλλά προφανώς δούλευαν και κατά την εγκυμοσύνη, απαγορεύοντας επί μήνες μια λογική απόφαση για το τι θα γινόταν μετά τον τοκετό), η χείριστη σαν γονιός ..μαμά της (που η ίδια η φοιτήτρια δήλωσε πως τη φοβόταν και κάποιοι την πίστεψαν ευκολότατα προφανώς διότι γνώριζαν άριστα την μαμά της).Φυσικά τίποτε από αυτά και πολλά άλλα που ακούστηκαν, διαβάστηκαν και μεταδόθηκαν δεν ισχύει και δεν εντάσσεται σε κανένα λογοκρατούμενο σύστημα τεκμηρίωσης:Η βρεφοκτονία είναι αδικαιολόγητη. Όλοι το ξέρουμε. Το πώς φτάνει μια συγκεκριμένη μάνα στο να σκοτώσει το νεογέννητό της, σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να το εντοπίσει όποιος αρθρογράφος εκ του μακρόθεν. Αλλά και το να κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον, πάλι εκ του μακρόθεν, πραγματικά με ξεπερνά.
Αν πάει φυλακή η κοπέλα, στο διπλανό κελί πρέπει να φυλακιστεί ο πατέρας του μωρού, στην περίπτωση που ήξερε για την εγκυμοσύνη και εξαφανίστηκε, και στο παραδιπλανό κελί πρέπει να φυλακιστούνε οι γονείς της κοπέλας που είναι τόσο κακοί γονείς που το παιδί τους φοβότανε να τους πει ότι έμεινε έγκυος.
Κρίμα, κρίμα, κρίμα.Μία περίπτωση που αποτυπώνει ρεαλιστικότατα το επίπεδο της γενικής παιδείας στην χώρα μας. Δεν υπήρχαν εναλλακτικές, δηλαδή; Είναι δυνατόν μία ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ να μην μπόρεσε να βρει εναλλακτικές, ακόμα και κρυφά από τους δικούς της αφού τους φοβόταν τόσο πολύ;
Υπάρχει άρθρο στον Ποινικό Κώδικα (303ΠΚ) που προβλέπει ακριβώς το φόνο νεογνού κατά τη διάρκεια του τοκετού ή αμέσως μετά τον τοκετό ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ μόνο, κ ενώ εξακολουθούν οι διαταράξεις του οργανισμού από τον τοκετό. Κ προβλέπει πολύ μικρότερη ποινή από μια ανθρωποκτονία γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε από τη μια κ μετά τρέχουμε να υποστηρίξουμε θύματα της επιλοχειου κατάθλιψης από την άλλη. Για να δώσω ένα παράδειγμα: στο μαιευτήριο που γέννησα, στο διπλανό δωμάτιο, μια μητέρα που ήθελε μεν να μείνει έγκυος, ήθελε να γεννήσει, ήθελε το παιδί της, πήρε παρόλαυτά αυτά το νεογέννητο μωρό της κ προσπάθησε τη νύχτα να το πετάξει από το ανοιχτό παράθυρο. Τη σταμάτησε μια μαμά-συγκάτοικος στο δωμάτιο με τη βοήθεια των μαιων που έτρεξαν όταν άκουσαν τις φωνές της. Τι σημαίνει αυτό; Έπρεπε να τη λιθοβολήσουν κ να τη στείλουν φυλακή; Βοήθεια χρειαζόταν η κοπέλα. Στην περίπτωση που συζητάμε δε, για να φτάσει σε σημείο άνθρωπος να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις από το φόβο του, μπορούμε να καταλάβουμε τι τρομοκρατία έχει υποστεί από γονείς κ περιβάλλον μεγαλώνοντας. Σίγουρα έχει ελαφρυντικά.
Anarane, η διπλανή στο μαιευτήριο γιατί ήθελε να πετάξει το νεογνό από το παράθυρο, ενώ το ήθελε; Για να μην το δει η μάνα της;Φέρνεις ένα παράδειγμα όπου μία λεχώνα "παλάβωσε" ξαφνικά και ενήργησε αψυχολόγητα, με μια κοπέλα που φοβόταν τι θα πει ο κόσμος, γέννησε, πέταξε το παιδί και έκανε φασίνα για να μην την πάρει χαμπάρι η μάνα της, και μετά έστελνε μηνύματα λέγοντας ότι ξεφούσκωσε και ότι έδωσε το παιδί για υιοθεσία (ή κάτι τέτοιο).Δεν είναι εντελώς άσχετες οι δύο περιπτώσεις;
Έχει ήδη προβλέψει ο νομοθέτης, από τότε ακόμη που εισήχθη ο ποινικός κώδικας, με μια σοφή διάκριση: όταν η μητέρα σκοτώνει το παιδί της κατά ή μετά τον τοκετό και όσο εξακολουθεί η διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό, δεν είναι ανθρωποκτονία, αλλά παιδοκτονία και τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών... ο νόμος αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρή διατάραξη της συνείδησης της μητέρας λόγω του τοκετού και της προσφέρει εκ των προτέρων μια σημαντική ελαφρυντική περίσταση!