Απεργία την Πρωτομαγιά

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες μαστιγώματος σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενους στον Κορυδαλλό

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες μαστιγώματος σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενους στον Κορυδαλλό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για περιστατικό εμπλοκής σωφρονιστικού υπαλλήλου με κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για το συμβάν, την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει πως, για την ώρα, δεν προκύπτει ότι ο υπάλληλος μαστιγώθηκε από κρατουμένους. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξηγεί πως, αν και η απάντηση του έχει αναρτηθεί από χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του, δεν στάλθηκε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί για «έρευνες που διεξήχθησαν» και για τα «ευρήματα» αλλά δεν υπήρξε σχετική αναφορά στη συνέχεια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν από τον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο να υποβάλει αναφορά σχετικά με το θέμα, αλλά εκείνος στην αναφορά του δεν κάνει λόγο για συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου και μιλάει για μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση με έναν κρατούμενο», διευκρινίζει το υπουργείο. 

Οι αρχές, ζήτησαν τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλαν τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από εισαγγελικό λειτουργό.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ