Χρυσόστομος: «Η κατασκευή εχθρών είναι έργο που έχει ανέβει πολλές φορές στη σκηνή»

Χρυσόστομος: «Η κατασκευή εχθρών είναι έργο που έχει ανέβει πολλές φορές στη σκηνή» Facebook Twitter
1

«Από πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθειστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό;», διερωτάται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην όψιμη λατρεία στα εικονίσματα, στελεχών της Χ.Α. σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος». Κάνει επίσης λόγο για πολιτικοθρησκευτική διαστροφή» από αυτόκλητους σωτήρες και στηλιτεύει τις σκοταδιστικές εκδηλώσεις βίας, έξω από το θέατρο Χυτήριο. Για την παρουσία χρυσαυγιτών και φανατικών έξω από το θέατρο ο Μητροπολίτης λέει ότι «βρήκαν τη μεγάλη ευκαιρία για να φανερώσουν το διπλό τους πρόσωπο , το πολυεπίπεδο δηλαδή φαινόμενο του συνδρόμου της Βαιμάρης.»

Εκτιμά δε ότι αυτή η μη υγιής έκφραση μπορεί να αποβεί εις βάρος της κοινωνικής συνοχής ενώ θα δημιουργήσει πρόβλημα και στην εκκλησία «όταν μάλιστα πολλοί από τους εκφραστές τους κινούνται από μια απίστευτη τυφλότητα ψυχοπαθολογικής απώλειας και επαφής με την πραγματικότητα και συγχρόνως αλλοιώνουν το γεγονός της πίστης με μια θρησκοληπτική ιδεολογία ενώ επιλέγουν τη βία για να επιβάλλουν την εκκλησιαστικότητα τους.»

Ο Μητροπολίτης κάνει επίσης λόγο για έναν τύπο «ηθικιστικού λαϊκισμού» και  «ασφυκτικού πατερναλισμού» σε ανθρώπους «οι οποίοι αισθάνονται κοινωνικά ακέφαλοι και οικονομικά μετέωροι και ανασφαλείς.»

"Η κατασκευή εχθρών που απειλούν τους πάντες (κοινωνία, εκκλησία πίστη, πατρίδα» είναι ένα έργο που έχει ανέβει πολλές φορές στη σκηνή και που ενέχει πολλούς κινδύνους», επισημαίνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Τέλος, επισημαίνει ότι «στα σπλάγχνα της ελληνικής κοινωνίας και της Εκκλησίας εκτρέφουμε ένα θηρίο» ενώ αποδοκιμάζει στη στήριξη του Μητροπολίτη Σεραφείμ στη Χρυσή Αυγή. Ξεκαθαρίζει δε ότι «οι μεμονωμένες φωνές δεν αποτελούν και την αποκλειστική έκφραση της συλλογικής ευθύνης της Εκκλησίας μας».



1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια