Τη δημιουργία «σχολών γονέων» προωθεί ο δήμος Λάρισας

Τη δημιουργία «σχολών γονέων» προωθεί ο δήμος Λάρισας Facebook Twitter
SOOC
1

Τη λειτουργία «Σχολών Γονέων» για γονείς παιδιών από την προσχολική ηλικία μέχρι και την εφηβεία, προωθεί ο δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.


Για τη νέα αυτή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης τόνισε την ανάγκη της κατάλληλης υποστήριξης, ώστε οι γονείς να ανταποκρίνονται με επιτυχία στον σύνθετο ρόλο τους.


Το πρόγραμμα απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του δήμου.

Ο στόχος των «Σχολών Γονέων» είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου κοινωνικής παρέμβασης, αποτελούμενο από ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς, που θα καλύπτουν βασικές θεματικές ενότητες.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η επικοινωνία στην οικογένεια και η συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα όπως το διαδίκτυο, οι εξαρτήσεις, οι προκλήσεις των παιδιών με αναπηρίες, η διαχείριση του πένθους και οι διαφυλικές σχέσεις.

Τα μαθήματα είναι 12ωρης συνολικής διάρκειας. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία, ανά εκπαιδευτική μονάδα, με την εγγραφή 15 έως 20 ατόμων και θα διεξάγονται το απόγευμα, ανά δεκαπενθήμερο, σε συγκεκριμένη σταθερή μέρα και ώρα.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM