ΒBC: Έλληνας μεταξύ των νεκρών από την επίθεση στην Καμπούλ - Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

ΒBC: Έλληνας μεταξύ των νεκρών από την επίθεση στην Καμπούλ - Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ Facebook Twitter
EPA/JAWAD JALALI
0

Ένας Έλληνας υπήκοος βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, σύμφωνα με το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται την αστυνομία της Καμπούλ, σύμφωνα με την οποία έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 9 Ουκρανών, ενός Γερμανού, ενός Έλληνα και ενός υπηκόου Καζακστάν. Επίσης, αναφέρεται ότι δύο άλλοι νεκροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων. Αναφέρει πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές αρχές στην Καμπούλ, ενώ διαβεβαιώνει πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, από εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, εκ των οποίων οι 4 Αφγανοί και οι 14 υπήκοοι άλλων χωρών.

Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της, ενώ άλλοι αγνοούνται.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, που αφηγήθηκε στο BBC την εισβολή των ενόπλων στο ξενοδοχείο, είπε ότι ο ίδιος σώθηκε επειδή είπε στους δράστες ότι ήταν Αφγανός. «Πού είναι οι ξένοι;», φώναζαν οι δράστες.

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν, μετά την επέμβαση των αφγανικών δυνάμεων, που έδωσαν μάχη επί 12 ώρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι νεκροί είναι τρεις δράστες, ενώ δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις πολίτες, τραυματίστηκαν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM