Απεργία την Πρωτομαγιά

Nέα διόδια στην Αττική - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Nέα διόδια στην Αττική - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το πράσινο φως για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εν λόγω έργου εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες οπότε μπορούν πλέον να κινηθούν κανονικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Ο κόμβος της Βαρυμπόμπης θα μετατραπεί σε μεγάλο κυκλικό κόμβο σαν το λεγόμενο «δαχτυλίδι» στην λεωφόρο Κηφισίας και θα υπάρξουν αλλαγές στους κόμβους της Κηφισιάς και Καλυφτάκη.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός διοδίων στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε το 2014 ωστόσο έκτοτε υπήρξαν αντιρρήσεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Αναλυτικά τι προβλέπει το έργο

-Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κόμβος Βαρυμπόμπης πρόκειται να μετατραπεί σε κυκλικό δακτύλιο πάνω από την εθνική οδό, ενώ δεξιά και αριστερά του κόμβου θα κατασκευαστούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι για να διευκολύνουν τις συνδέσεις με τις τοπικές οδούς.

- Στον κόμβο Κηφισιάς θα γίνει κατασκευή μιας γέφυρας (αντί για υπόγεια διάβαση) που θα συνδέει την οδό Ιλισίων με το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ προβλέπονται εργασίες και στον κόμβο Καλυφτάκη.

Εκτιμάται ότι θα προωθηθεί και η δημιουργία ενός νέου κλάδου εξόδου από την Αττική Οδό προς Λαμία (σήμερα η κίνηση αυτή εξυπηρετείται από μια λωρίδα στον κόμβο Μεταμόρφωσης), καθώς και η επέκταση της λεωφόρου Κύμης.

Πάντως, ακόμη τα τελικά σχέδια βρίσκονται υπό συζήτηση ανάμεσα στη Νέα Οδό και στο υπουργείο Υποδομών, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης των διοδίων είναι 1,5 έτος.

Ελλάδα
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια