ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πανέτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες τα χιονοδρομικά - Πού έχει χιόνι και πώς ετοιμάζονται 4 μεγάλα κέντρα

Πανέτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες τα χιονοδρομικά - Πού έχει χιόνι και πώς ετοιμάζονται 4 μεγάλα κέντρα Facebook Twitter
0

Έρχεται η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Σαββατοκύριακο.

Οι λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ γιορτάζουν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου η οποία έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού και καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS) για την προώθηση των χειμερινών σπορ.

Σκι, σνόουμπορντ, snowmobile, βόλτες με έλκηθρο και snowcat, πεζοπορίες, αιώρηση σε lift και τελεφερίκ, ζεστά σαλέ καθώς και η διανυκτέρευση σε χιονοδρομικό καταφύγιο, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν όσοι αγαπούν το χιόνι και θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα.

Μετά τη φορτωμένη περίοδο των γιορτών, οι μικρές αποδράσεις και δη σε μία χιονισμένη βουνοκορφή αποτελούν «ανάσα» για πολύ κόσμο. Με αφορμή αυτό, το LIFO.gr επικοινώνησε με τέσσερα μεγάλα  χιονοδρομικά κέντρα για να δώσει την εικόνα που επικρατεί αυτή την περίοδο στις εγκαταστάσεις τους.

Πανέτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες τα χιονοδρομικά - Πού έχει χιόνι και πώς ετοιμάζονται 4 μεγάλα κέντρα Facebook Twitter
Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

 

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων σύμφωνα με το διευθυντή του χιονοδρομικού κ. Λεωνίδα Σπυρόπουλο.

Το επίπεδο του χιονιού στο χιονοδρομικό βρίσκεται πάνω από το ένα μέτρο, κυρίως εξαιτίας της καλής συντήρησής του και όχι λόγω αποκλειστικά των καιρικών συνθηκών. Το γεγονός αυτό κάνει το κέντρο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για όλη τη σεζόν με τις πίστες διαθέσιμες στους επισκέπτες του.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο ήταν «ένας πολύ καλός χειμώνας για το χιονοδρομικό φέτος», με την προσέλευση του κόσμου να βρίσκεται στο μέγιστο την περίοδο των γιορτών, όπου η πληρότητα ήταν στο 100%.

Η σεζόν του χιονοδρομικού διαρκεί από το Δεκέμβριο έως τις αρχές Απριλίου.

Όπως δηλώνει στο LIFO.gr, αναμένεται μία πολύ καλή περίοδος μέχρι το τέλος της σεζόν, αφενός λόγω της καλής προετοιμασίας του χιονοδρομικού για τους επισκέπτες, αφετέρου λόγω της εύκολης προσβασιμότητάς του στον κόσμο. Με την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού «το 75% της απόστασης για να μεταβεί κάποιος στο χιονοδρομικό είναι μέσω αυτοκινητόδρομου, κάτι που το καθιστά άμεσα προσβάσιμο», ενώ προσθέτει ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιος να κάνει σκι είναι μηδαμινός, καθώς «δεν υπάρχει χρονοβόρα διαδικασία για την μετάβαση στις πίστες».

http://www.kalavrita-ski.gr/

 

Πανέτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες τα χιονοδρομικά - Πού έχει χιόνι και πώς ετοιμάζονται 4 μεγάλα κέντρα Facebook Twitter
Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν

 

Χιονοδρομικό κέντρο Βόρα-Καϊμάκτσαλαν

Το όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2524 μ.. Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2050 μ. με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι και φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση.

Σύμφωνα με το διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου κ. Παναγιωτόπουλο, τις τελευταίες τρεις ημέρες υπήρχε μία ικανοποιητική χιονόπτωση όχι όμως για να προσφέρει πλήρη κάλυψη.

Για το Σαββατοκύριακο αναμένονται ανοιχτοί οι αναβατήρες Μετερίζι με μία πίστα, Κρέμαση με τρεις πίστες και ο εναέριος αναβατήρας Σαραντόβρυση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του κέντρου η προσέλευση στο χιονοδρομικό την περίοδο των γιορτών ήταν πολύ ικανοποιητική, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 35.000. Όπως αναμένεται, η περίοδος μετά τις γιορτές σημειώνει μία πτώση με ανάκαμψη τα Σαββατοκύριακα.

Η βασική σεζόν του χιονοδρομικού κέντρου είναι από τις 15 Δεκεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου.

http://kaimaktsalan.gr/

Πανέτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες τα χιονοδρομικά - Πού έχει χιόνι και πώς ετοιμάζονται 4 μεγάλα κέντρα Facebook Twitter
Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

 

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού καθώς, όπως μας αναφέρει ο διευθυντής του κέντρου, κ. Διονύσης Χιώνης, το επίπεδο του χιονιού είναι ικανοποιητικό και τις επόμενες ημέρες αναμένουν να βρίσκονται σε λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες.

Με εξαίρεση την Τετάρτη και την Πέμπτη που οι πίστες θα είναι κλειστές λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή, το Σαββατοκύριακο το κέντρο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με τον κ. Χιώνη, την περίοδο των γιορτών υπήρχε αρκετά μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αν και το χιόνι δεν ήταν αρκετό για το χιονοδρομικό. Λόγω της καλής συντήρησης και της προετοιμασίας όμως, πλέον το χιόνι βρίσκεται σε καλά επίπεδα και μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Ο διευθυντής του κέντρου δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συμμετοχή του χιονοδρομικού στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, στο πλαίσιο του επιτυχημένου διεθνούς προγράμματος «Φέρτε τα παιδιά στα Χιόνια» από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομία, με εκδηλώσεις που διαρκούν από τις 15 έως τις 21 Ιανουαρίου.

http://parnassos-ski.gr/

Πανέτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες τα χιονοδρομικά - Πού έχει χιόνι και πώς ετοιμάζονται 4 μεγάλα κέντρα Facebook Twitter
Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

 

Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

Ο κ. Θωμάς Καραγιάννης, πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας μιλώντας στο LIFO.gr ανέφερε ότι το κέντρο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ότι η συνθήκες είναι εξαιρετικές για τον κόσμο που θέλει να αποδράσει.

«Υπάρχει πολύ καλή ποιότητα χιονιού» τονίζει και συνεχίζει λέγοντας ότι το χιονοδρομικό περιμένει τον κόσμο με πλήρεις παροχές και ασφάλεια. Υπάρχει φυσικό χιόνι καθώς υπήρχαν συνεχείς χιονοπτώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στο χιονοδρομικό είναι πολύ καλή. Με άλλα λόγια πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τους λάτρεις του χιονιού και του σκι.

Σχετικά με την επισκεψιμότητα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν ανάλογη των προσδοκιών την περίοδο των γιορτών, προσθέτοντας όμως πως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας έχει μία σταθερά καλή επισκεψιμότητα, καθώς είναι πολύ αγαπητό στον κόσμο.

Τόνισε ακόμη ότι ειδικά τη φετινή χρονιά υπήρχε μία σημαντική άνοδος στην προσέλευση επισκεπτών από την Αθήνα. Τα προηγούμενα χρόνια είχε παρατηρηθεί κάμψη στους επισκέπτες από την πρωτεύουσα, όμως φέτος τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά.

http://vasilitsa.com/

* Πριν ξεκινήσετε για την εκδρομή σας, μην ξεχνάτε να ελέγχετε πάντα αν η διαδρομή μέχρι εκεί απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ