Αιθαλομίχλη ξανά απόψε στον ουρανό της Αθήνας - Δείτε φωτογραφίες

Αιθαλομίχλη ξανά απόψε στον ουρανό της Αθήνας - Δείτε φωτογραφίες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Όταν σε μια περιοχή υπάρχουν αυξημένες εκπομπές αιωρουμένων σωματιδίων σε συνδυασμό με μετεωρολογικές και τοπογραφικές συνθήκες που εμποδίζουν τη φυσική διάχυση της ρύπανσης, τότε οι ρύποι εγκλωβίζονται στην περιοχή με αποτέλεσμα την αύξηση των συγκεντρώσεων ρύπων και τη δημιουργία αιθαλομίχλης.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει για δεύτερη νύχτα στο Λεκανοπέδιο Αττικής με την ατμόσφαιρα να είναι και πάλι απόψε βαριά και αποπνικτική.

Βέβαια το ίδιο σκηνικό συναντά κανείς σε αρκετές ακόμη μεγάλες πόλεις καθώς η άπνοια ευνοεί τη δημιουργία αιθαλομίχλης.

Οι φωτογραφίες του ΑΠΕ/ ΜΠΕ δείχνουν το νέφος αιθαλομίχλης πάνω από τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας το οποίο επιδεινώνεται από τον καπνό των τζακιών και τη χρήση θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας.

Οι κυριότερες ανθρωπογενείς πηγές εκπομπής αιωρουμένων σωματιδίων είναι οι κάθε είδους καύσεις (για παραγωγή ενέργειας, για θέρμανση κλπ) οι διάφορες βιομηχανικές δραστηριότητες, η κυκλοφορία οχημάτων και κάθε είδους μεταφορικών μέσων.

Από τις αρμόδιες Αρχές γίνεται λόγος για ανάγκη να περιοριστεί η χρήση των τζακιών αλλά και των ξυλόσομπων, στο απολύτως αναγκαίο επίπεδο, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Αιθαλομίχλη ξανά απόψε στον ουρανό της Αθήνας - Δείτε φωτογραφίες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM