Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ Facebook Twitter
EUROKINISSI /ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
0

Στο κτίριο όπου στεγάζεται η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εισέβαλε γύρω στις 12 το μεσημέρι ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, προκαλώντας φθορές σε εξοπλισμό.

Τα άτομα, που δήλωσαν ότι κάνουν παρέμβαση υπέρ των κρατούμενων στις φυλακές, κατευθύνθηκαν απευθείας στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, έριξαν υπολογιστές, μια οθόνη τηλεόρασης και χαρτιά από τα γραφεία, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές καταστροφές, ενώ πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, αντίστοιχα εκείνων που βρέθηκαν κατά τη χτεσινή επίθεση στις εγκαταστάσεις της δημοτικής τηλεόρασης και του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ Facebook Twitter
EUROKINISSI /ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε χτες το βράδυ ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε με  έντονο τρόπο την επίθεση στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100 και FM100. Σημειώνεται κατλά τη χθεσινή επίθεση, οι κουκουλοφόροι χτύπησαν επίσης με λοστό στο κεφάλι και στα πλευρά οδηγό τηλεοπτικών συνεργείων τραυματίζοντάς τον. 

Για οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των δημοσιογράφων κάνει λόγο η ΕΣΗΕΜ-Θ

«Η βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα δημοτικά ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου» αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, ενώ ζητά από τις αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ Facebook Twitter
EUROKINISSI /ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Επίσης, υπογραμμίζει, ότι η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), όπου στεγάζονται η δημοτική τηλεόραση «TV 100» και το δημοτικό ραδιόφωνο «FM 100» θα αναφερθούν στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, αναφερόμενη στο περιστατικό, κάνει γνωστό ότι η ομάδα αγνώστων εισέβαλε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό. «Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί "μία παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων". Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή» τονίζει η Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM