Ξεκίνησαν πριν λίγο τα επεισόδια στην Αθήνα με τις πρώτες μολότοφ να πέφτουν στα Εξάρχεια.

 

Οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα και επιδίδονται σε ρίψη μολότοφ και φωτοβολίδων.

 

Η αστυνομία κρατά για την ώρα διακριτική στάση ενώ οι ομάδες φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πετάνε πέτρες και από ταράτσες.

 

 

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 αφότου έφτασε η πορεία στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλ. Γρηγορόπουλος.


Μία ομάδα που βρισκόταν από πριν στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στην συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.


Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν αρχικά ωστόσο συνεχίζεται η ένταση και από την οδό Τοσίτσα.

 

 

 

Στις φλόγες όχημα στα Εξάρχεια
Στις φλόγες όχημα στα Εξάρχεια

 

Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν πως τα ΜΑΤ δεν τους επιτρέπουν να πλησιάσουν πολύ κοντά στα επεισόδια.

 

Σοβαρά είναι τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μόλις ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

 

Με συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια , κατευθύνθηκαν προς Σύνταγμα και στη συνέχεια "διαλύθηκαν" στην Ομόνοια. Μπλοκ της πορείας πριν ολοκληρωθεί έστριψε στην Εμμανουήλ Μπενάκη και κινήθηκε προς τα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

 

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας , η οποία τώρα αποκαθίσταται.