Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στοχεύοντας τα γραφεία και φέρεται να πυροβόλησαν τέσσερις φορές με καλάσνικοφ ενώ στη συνέχεια διέφυγαν. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των δραστών, ενώ κατά πληροφορίες επέβαιναν σε ΙΧ ή μηχανή μεγάλου κυβισμού. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος. Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

  

Τη στιγμή της επίθεσης, στα γραφεία βρίσκονταν περίπου 30 άτομα και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Τρεις κάλυκες από μεγάλο όπλο, που πιθανόν να είναι καλάσνικοφ, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο σημείο. Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτίριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας - και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη», πρόσθεσε.

«Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, λίγο μετά την επίθεση. «Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε, δηλώνοντας σοκαρισμένη. «Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες», είπε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ