Απεργία την Πρωτομαγιά

«Απόψε φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως»- Διαμαρτυρία των κατοίκων με φακούς για την εγκατάλειψη της περιοχής

«Απόψε φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως»- Διαμαρτυρία των κατοίκων με φακούς για την εγκατάλειψη της περιοχής Facebook Twitter
2

Απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρωτοβουλία κατοίκων και κοινοτήτων να φωτίσουν το Πεδίον του Άρεως ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο.

Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα στις 19.00 με αφετηρία το Άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής θα φωτίσουν με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια το Πεδίο του Άρεως, με στόχο να επικοινωνήσουν την αγανάκτησή τους αλλά και το ενδιαφέρον τους για το Πεδίο.

Οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολύ καιρό δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν την εγκατάλειψη και εξαθλίωση στο Πεδίον του Άρεως.

«Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με σβησμένο το Πεδίο του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρώμικο. Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την Περιφέρεια μοναδική προσβάσιμη Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους «επικινδυνότητας», ενώ οι γονείς που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή Παιδική Χαρά, το κάνουν με «ομάδες περιφρούρησης» από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι κάτοικοι της περιοχής και τα μέλη της κοινότητας «Επί Μένουμε Πεδίο του Αρεως».

«Απόψε φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως»- Διαμαρτυρία των κατοίκων με φακούς για την εγκατάλειψη της περιοχής Facebook Twitter

Στις καταγγελίες των πολιτών απάντησε η Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας ότι: «Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για το Πεδίο του Άρεως δεν χρονολογείται τις «τελευταίες πέντε ημέρες», αλλά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας. Στόχος των αποφάσεων και των ενεργειών μας τα τελευταία τρία χρόνια είναι να αποδοθεί ο δημόσιος χώρος του πάρκου στους πολίτες με όρους ασφάλειας των πολιτών και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Παρεμβαίνουμε συστηματικά για τη βελτίωση των υποδομών (κτιριακών, παιδικών χαρών), των χώρων πρασίνου. Διοργανώνουμε σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκδηλώσεις (πολιτιστικές, Ψυχαγωγικές, κ.α.) και παράλληλα προωθούμε προγράμματα περιβαλλοντικού, εκπαιδευτικού, αθλητικού χαρακτήρα. Παράλληλα επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα, όπως της καθαριότητας, της φύλαξης».

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται επί πολλά χρόνια στο Πεδίο του Άρεως, οι: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος "Αθηνά"», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως» και «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» συνέπραξαν για τη δημιουργία της «κοινότητας» στο «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» και μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα συγκέντρωσαν 2.200 μέλη «ώστε να φανεί το αληθινό μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος και ομορφότερος δημόσιος χώρος της Αθήνας», αναφέρουν οι κάτοικοι.

«Απόψε φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως»- Διαμαρτυρία των κατοίκων με φακούς για την εγκατάλειψη της περιοχής Facebook Twitter
Ελλάδα
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κυρία Δούρου, έχετε περάσει καθόλου από την οδό Μαυρομματαίων, στην είσοδο του Green Park να δείτε τα χάλια με τα πρεζόνια και τα σκουπίδια; Είναι και αφετηρία των ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, τρομάρα μας!