Ολοκληρώθηκε, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η ακρόαση των 6 δικαστικών λειτουργών που ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και η ακρόαση των 14 αρεοπαγιτών για την κάλυψη των 5 θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

 

Μετά το πέρας των ακροάσεων διεξήχθη ψηφοφορία με κάλπη, κατά την οποία δεν διαπιστώθηκε ομοφωνία ούτε και πλειοψηφία 4/5 που απαιτείται από το ν. 3841/2010 και το άρθρο 14 περ. Στ΄ του Κανονισμού της Βουλής.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε στα μέλη της Διάσκεψης τα ονόματα των δικαστικών λειτουργών που έλαβαν τις περισσότερες θετικές γνώμες -τρεις για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και επτά για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου- και αύριο Παρασκευή, αναμένεται να διαβιβάσει τα ονόματα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή προκειμένου εκείνος στη συνέχεια να τα θέσει υπόψη του υπουργικού συμβουλίου που θα λάβει την τελική απόφαση.

 

Ειδικότερα, η Διάσκεψη των Προέδρων προτείνει για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου τους Δημήτρη Κράνη, Βασίλη Πέππα και την Ειρήνη Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη.

 

Για τις πέντες κενές θέσεις αντιπροέδρων προτείνει τις Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Γαλάνη Λεοναρδοπούλου, Μαρία Χυτήρογλου, Αλιφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου και τον Βασίλη Πέππα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ