Απεργία την Πρωτομαγιά

Συγκλονίζει η μάνα της 18χρονης στην Πετρούπολη: «Θέλω να τιμωρηθεί ο άντρας μου για τον θάνατο του παιδιού μου»

Συγκλονίζει η μάνα της 18χρονης στην Πετρούπολη: «Θέλω να τιμωρηθεί ο άντρας μου για τον θάνατο του παιδιού μου» Facebook Twitter
0

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά για το θάνατο του παιδιού μου. Ήξερε τι έκανε το είχε σχεδιάσει. Θέλω να τον δω στα μάτια και να μου πει για ποιο λόγο σκότωσε το παιδί μας».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεσή της στην ανακρίτρια η μητέρα της 18χρονης που έχασε τη ζωή της στην πρόσφατη τραγωδία της Πετρούπολης.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του πρώην συζύγου της ο οποίος επιχείρησε να στραγγαλίσει και να κάψει την κόρη της.

Η ίδια μαζί με τη δικηγόρο της, Γιάννα Παναγοπούλου, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον της 8ης τακτικής ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτική αγωγής.

«Δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής για το ποινικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της 18χρονης, πρόκειται για μια στυγερή δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού του οποίου ο θάνατος προήλθε από την βίαιη συμπεριφορά του πατέρα της», ανέφερε στο protothema.gr η κ. Παναγοπούλου.

Ήδη ανακρίτρια και Εισαγγελέας έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του 55χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά, εις βάρος του 55χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό, όμως μετά το θάνατο της κοπέλας η κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

To περιστατικό έλαβε χώρα στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, αφορμή αποτέλεσε ένα μήνυμα στο κινητό της κοπέλας προς τη μητέρα της και στο οποίο της έλεγε να μην επιστρέψει στο σπίτι, καθώς ο 55χρονος πατέρας της δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά.

«Μην τολμήσεις να γυρίσεις πίσω. Αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει», ανέφερε σε αυτό. Ο πατέρας βρήκε το μήνυμα στο κινητό του κοριτσιού και θεώρησε πως βάζει εμπόδια στην επανασύνδεση με τη μητέρα του.

Γι' αυτό τον λόγο της επιτέθηκε, τη χτύπησε, τη μαχαίρωσε στο στήθος και στο χέρι, επιχείρησε να την στραγγαλίσει και έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα. Οι Αρχές θεωρούν ότι η φωτιά ήταν μέρος του σχεδίου του για να καλύψει τα ίχνη του.

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά δεν άντεξε. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (6/9) στον τόπο καταγωγής της μητέρας της, στην Κέρκυρα.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ