Raches4Life: Ένα ολόκληρο χωριό ντύνεται στα κόκκινα για τον καρκίνο

Raches4Life: Ένα ολόκληρο χωριό ντύνεται στα κόκκινα για τον καρκίνο Facebook Twitter
0

Λίγες μόνο μέρες μείνανε για τη μεγάλη γιορτή αθλητισμού και εθελοντισμού που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Στερεά Ελλάδα.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στην παραλία Ραχών διοργανώνεται ένας αγώνα δρόμου- περιπάτου 5 χιλιομέτρων , με σκοπό τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Τα χρήματα συλλέγονται από την πώληση T-shirts «Raches4Life – Ράχες για τη Ζωή» τα οποία διατίθενται στην τιμή των 5 € καθώς και από ιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν κάποιο είδος χορηγίας.

«Περπάτημα και τρέξιμο για τον καρκίνο. Είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και έχουμε βαλθεί να κινητοποιήσουμε περισσότερους από 2,500 συνανθρώπους μας να φορέσουν το κόκκινο μπλουζάκι Raches4Life και να είναι μαζί μας στις 11 Ιουνίου 11πμ στις Ράχες Φθιώτιδας, ένα πανέμορφο χωριό παραλιακά, στο κέντρο της Ελλάδας, στην Φθιώτιδα» μας αναφέρει ο Έλπις Χρυσοβέργης, ένας από τους διοργανωτές αυτής της σημαντικής δράσης.


Στις μέρες που ζούμε δυστυχώς όλοι στις οικογένειές μας έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό με τον καρκίνο. Είναι μια ασθένεια που θεραπεύεται δύσκολα αλλά αν διαγνωστεί εγκαίρως οι πιθανότητες αυξάνονται αρκετά υπέρ του ασθενή. Και επειδή πιστεύουμε αρκετά πως ο αθλητισμός βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, θέλοντας να συνδυάσουμε αυτά τα δυο, κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το ''Raches4Life – Ράχες για τη Ζωή''.


Ψάχνοντας να βρούμε τους εμπνευστές, πέσαμε πάνω στην ομάδα Wheeling2help, είναι τα ίδια παιδιά που πρόπερσι ποδηλάτησαν από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα σε 35 ημέρες συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά της Φλόγας και πέρυσι ποδηλάτησαν από Κωνσταντινούπολη μέχρι Ηράκλειο Κρήτης σε 32 ημέρες συγκεντρώνοντας χρήματα για 100 αναπηρικά αμαξίδια στις 20 ελληνικές πόλεις που περάσανε. Φέτος, όπως μας λέει ο Ελπιδοφόρος, συντονιστής της ομάδας, στόχος είναι να βγάλουμε στο δρόμο τη θεία με τα ανίψια, τον παππού και τη γιαγιά, οικογένειες και να φωνάξουμε όλοι μαζί δυνατά ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Raches4Life: Ένα ολόκληρο χωριό ντύνεται στα κόκκινα για τον καρκίνο Facebook Twitter


- Τι θα γίνει στο Raches4life;

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στην παραλία Ραχών τρέχουμε και περπατάμε 5 χιλιόμετρα , με σκοπό τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Τα χρήματα συλλέγονται από την πώληση T-shirts "Raches4Life – Ράχες για τη Ζωή" τα οποία διατίθενται στην τιμή των 5 € καθώς και από ιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν κάποιο είδος χορηγίας.
Για πρώτη χρονιά στόχος του Raches4life είναι να πουληθούν 2.500 μπλουζάκια για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 13.000 € για την αγορά φορητού υπερήχου για τη διάγνωση καρκινικών όγκων.


- Πώς είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Λαμίας;
Όπως με τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας, το Νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Μάλιστα, μετά από και από τις πρόσφατες εξελίξεις, με την κλοπή 4 μηχανημάτων αξίας περίπου 100.000 ευρώ, η ανάγκη για εξοπλισμό μηχανημάτων είναι πλέον επιτακτική.


- Μπορεί κάποιος που δε θα τρέξει να βοηθήσει;
Όλοι μπορούν να βοηθήσουν! Καταρχήν δεν είναι μόνο για αυτούς που θέλουν να τρέξουν, αλλά και για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια χαλαρή βόλτα περπάτημα. Σκοπός είναι να φορέσουμε όλοι μας τα κόκκινα μπλουζάκια Raches4Life και να είμαστε εκεί γεμάτοι χαμόγελα και θετική ενέργεια στηρίζοντας την προσπάθεια! Η διαδρομή είναι πανέμορφη, όλο παραλιακά, από το Λιμάνι Ραχών μέχρι το Φάρο και πάλι πίσω, οπότε θα το απολαύσετε στο έπακρον.


Όμως και για όσους είναι μακριά μας και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια, μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα στο facebook και να σας στείλουμε τα μπλουζάκια με αντικαταβολή!


Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά εντυπωσιακή με περισσότερα από 1,500 μπλουζάκια να κυκλοφορούν ήδη στις Ράχες, στη Λαμία και σε όλη την Ελλάδα. Φορέστε το κόκκινο μπλουζάκι και σας περιμένουμε. Το έχουμε ανάγκη όλοι!

Πληροφορίες για τη δράση...>>> www.facebook.com/raches4life

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM