Το χρονοδιάγραμμα του τριετούς σχεδίου του για την Παιδεία ανέβασε στο σάιτ του το υπουργείο Παιδείας.

 

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του το υπουργείο Παιδείας, οι αλλαγές είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις επιταγές του μνημονίου ενώ αναμένεται και η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ με συστάσεις για την Παιδεία.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αλλαγές από το Σεπτέμβριο θα είναι:

Λύκειο-Πανελλαδικές: Το υπουργείο Παιδείας μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2017 θα πρέπει να έχει παρουσιάσει το νέο σχέδιο για Λύκειο και Πανελλαδικές. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ότι αναλυτικά οι αλλαγές θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, θα θεσπιστεί Εθνικό Απολυτήριο, το οποίο θα είναι το εισιτήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμία απάντηση βέβαια δεν έχει δοθεί στο πώς θα εξασφαλίσει το υπουργείο το αδιάβλητο των εξετάσεων. Το νέο σύστημα αναμένεται να εγκαινιασθεί τον Ιούνιο του 2020.

 

Νωρίτερα αναμένονται αλλαγές και στο Λύκειο. Τον Σεπτέμβρη του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό, θα γίνει υποχρεωτική η Α’ Λυκείου. Σχετικά με τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα ξεκινήσουν οι αλλαγές με τη Β’ Λυκείου. Σύμφωνα με ένα από τα πολλά σενάρια, προβλέπεται «μαχαίρι» στα μαθήματα των δύο τάξεων, σχεδόν 50%, αλλά αύξηση των ωρών διδασκαλίας. Δηλαδή οι μαθητές θα διδάσκονται στη Β’ Λυκείου έως εννιά μαθήματα (έναντι 18) και έως έξι μαθήματα (έναντι 15) στη Γ’ Λυκείου. Σημειώνεται ότι όταν έγινε διαρροή του παραπάνω σεναρίου προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις, με υπουργείο και ΙΕΠ να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να παραπέμπουν σε διάλογο.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr