Το Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων συνέλαβε συμμορία, υπεύθυνη για ληστείες σε πεζούς στα Πατήσια και στις γύρω εξ΄ αυτών περιοχές.

 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, με τη συνδρομή ομάδων πρόληψης και καταστολής εγκλήματος (ΟΠΚΕ) , έξι άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Αλβανοί, ηλικίας από 17 έως 22 ετών και οι δύο Έλληνες, ηλικίας 15 και 20 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ένας 15χρονος συνεργός τους.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, λήστευαν πεζούς.

 

Συγκεκριμένα, με την απειλή ή και τη χρήση βίας, ακινητοποιούσαν τα θύματά τους και τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια τα διέθεταν σε κλεπταποδόχους.

 

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει δεκατρείς ληστείες στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ