Την καταδίκη της υποψήφιας με τη Χρυσή Αυγή Θέμιδας Σκορδέλη αποφάσισε την Τετάρτη το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την επίθεση σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010.

 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η επίθεση αυτή είχε τότε πραγματοποιηθεί με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. από μέλη της επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα.

 

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει συσχετιστεί στη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής και παρέμενε επί χρόνια στα συρτάρια των αρμόδιων αρχών.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η υπόθεση βγήκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. Με βάση τη δικαστική απόφαση καταδικάζονται οι 4 από τους 5 κατηγορουμένους ενώ παραπέμπεται ο 5ος, ο οποίος το 2010 ήταν ανήλικος, στο δικαστήριο ανηλίκων.

 

Ειδικότερα, από τους τέσσερις καταδικασθέντες, στους Θέμιδα Σκορδέλη, Αλίκη Παπαδάκη και Ανδρέα Σοφιά επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης (το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης παραγράφηκε υφ' όρον), ενώ ο Σπύρος Γιαννάτος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή.

 

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μόνο οι δύο από τους κατηγορουμένους (Γιαννάτος, Παπαδάκη) και οι υπόλοιποι έστειλαν απλώς τον δικηγόρο τους.

 

«Μια δυναμική απόφαση-απάντηση στη ρατσιστική ρητορική, τη βία και το μίσος που επί χρόνια κυριάρχησαν στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ασυλία, που τα ενίσχυε, και σπέρνοντας παντού τον τρόμο. Αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη δικαίωσε τον ρόλο της», επεσήμανε στην εφημερίδα η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ιωάννα Κούρτοβικ.

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών