Εκατοντάδες κλήσεις της Τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα μετά το δυστύχημα με την Πόρσε

Εκατοντάδες κλήσεις της Τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα μετά το δυστύχημα με την Πόρσε Facebook Twitter
1

Περίπου 400 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, κάποιες σχεδόν στα 200 χιλιόμετρα την ώρα, δόθηκαν από την Τροχαία στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας όπου έλαβε χώρα το τραγικό δυστύχημα με την Πόρσε που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο Βήμα, που επικαλείται επίσημα στοιχεία της Τροχαίας τις επόμενες ημέρες του συμβάντος, η πληθώρα των κλήσεων επιβεβαιώνει εκ νέου την αδιαφορία και το έλλειμμα αίσθησης κινδύνου των οδηγών. Αντί η τρομακτική σκηνή του ατυχήματος και ο θόρυβος που προκλήθηκε μετά από αυτό, να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για τους οδηγούς που διέρχονταν τουλάχιστον από το ίδιο σημείο, έλεγχοι της Τροχαίας τις επόμενες ημέρες με «μπλόκα» κοντά στο σημείο της τραγωδίας διέψευσαν αυτές τις εκτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι στην ίδια χρονική διάρκεια, πριν το δυστύχημα, είχαν κοπεί μόνο 38 κλήσεις για ταχύτητα άνω του ορίου που σε εκείνο το σημείο είναι 120 χιλιόμετρα την ώρα.

«Πράγματι σ' εκείνο το σημείο υπάρχει μια μεγάλη ευθεία και μεγάλου ύψους διαχωριστικό που υποβοηθά στην ανάπτυξη ταχύτητας. Όλοι όμως είδαν το ατύχημα με την Πόρσε και που μπορεί να οδηγήσει αυτό. Η συμπεριφορά πολλών οδηγών είναι αχαρακτήριστη. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα», σχολιάζουν αρμόδιοι αξιωματικοί της Τροχαίας. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM