Απεργία την Πρωτομαγιά

Ένταση κατά την επίσκεψη Μουζάλα στο Ελληνικό

Ένταση κατά την επίσκεψη Μουζάλα στο Ελληνικό Facebook Twitter
0

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Ελληνικό, την ώρα που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επιχειρεί να επισκεφθεί το χώρο όπου στεγάζονται περίπου 1.600 μετανάστες και πρόσφυγες, κάποιοι εκ των οποίων πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Πρόσφυγες έχουν στηθεί μπροστά στη σιδερένια πόρτα η οποία είναι κλειστή με λουκέτο και δεν επιτρέπουν την είσοδο του υπουργού, θεωρώντας ότι είναι υπεύθυνος για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους. Μεταξύ των διαμαρτυρομένων είναι και πολλά παιδιά που στην εικόνα την οποία μεταδίδει ο Σκάι φαίνονται να έχουν σκαρφαλώσει πάνω στην πόρτα.


Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές ενισχύσεις που προχώρησαν στην απομάκρυνση κάποιων προσφύγων.

Ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ κ. Πέτρος Παπακωνσταντίνου διαμαρτυρήθηκε επίσης σε υψηλούς τόνους προς τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του κ. Μουζάλα, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα, λέγοντας ότι είναι εκείνος που υποκινεί τους πρόσφυγες.



Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ζητώντας ζεστό νερό, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης και να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με καταγγελίες του ΚΕΕΡΦΑ, μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα, ενώ οι πρόσφυγες στερούνται πρόσβασης και στα νοσοκομεία, καθώς δεν υπάρχουν μεταφραστές.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ