Κανονικά θα κυκλοφορούν αύριο οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ συνεχίζουν τελικά τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ.


Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό και του τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.


Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν πριν από λίγο μετά από συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι πριν από πριν την επικαιροποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), θα προηγηθεί διαβούλευση τόσο με τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, ώστε οι αποφάσεις να μην αιφνιδιάσουν καμία πλευρά.


Στην συνάντηση, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λειτουργίας της Μετρό, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, Ηλεκτροδηγών, Ηλεκτροδηγών Τραμ, Ηλεκτροδηγών Μετρό, Κέντρου Ελέγχου Μετρό).
Να σημειωθεί ότι μη αναστολή των κινητοποιήσεων και η συνέχιση όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί, αποφάσισαν το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ (ΣΕΤ).

 

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

 

Σε συνέχεια των στάσεων που έχουν εξαγγείλει σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. καθώς και μέτρων της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς, για την Τρίτη 15/11/2016, διαμορφώνεται ως ακολούθως:

 

ΓΡΑΜΜΗ 1 (Ηλεκτρικός): κανονική λειτουργία από έναρξη έως λήξη της κυκλοφορίας.
ΓΡΑΜΜΕΣ 2 & 3 (ΜΕΤΡΟ): λειτουργία από 10:00 έως λήξη της κυκλοφορίας.
*Σημειώνεται ότι, οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ και ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ θα παραμείνουν κλειστοί και μετά τις 10:00 έως τις απογευματινές ώρες, κατόπιν ενημέρωσης από την Ελληνική Αστυνομία και οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Το πρώτο δρομολόγιο από ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ θα αναχωρήσει στις 10:56 ενώ από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ προς ΑΘΗΝΑ στις 12:00.
ΤΡΑΜ: λειτουργία από 21:00 έως λήξη της κυκλοφορίας.

Τα ανωτέρω δύναται να τροποποιηθούν κατόπιν νεώτερων μέτρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr