Απεργία την Πρωτομαγιά

«Παγωμένη» η εικόνα της αγοράς την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων

«Παγωμένη» η εικόνα της αγοράς την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων Facebook Twitter
Το ποσοστό των εκπτώσεων κυμαίνεται από 10% μέχρι και 30%, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%.
1

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ιδιοκτητών και υπευθύνων πολυκαταστημάτων η αγοραστική κίνηση προς το παρόν είναι «παγωμένη», ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του δεκαημέρου ίσως και να «σωθεί η παρτίδα. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κορίνα Παππά, ιδιοκτήτρια γυναικείων ενδυμάτων στην Καλλιθέα.

«Ο χώρος του ενδύματος περνά τρομερή κρίση. Οι γυναίκες με δυσκολία πια αγοράζουν μια μπλούζα ή κάτι για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους ακόμη κι αν η έκπτωση φτάνει και το 50%. Ωστόσο, φέτος είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, για αυτό πιστεύω ότι μέχρι το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων κάτι θα γίνει».

Ακόμη κι η αγορά της Γλυφάδας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο καταστήματος εσωρούχων, Αθανάσιο Λέκκα περνά δυσκολίες. «Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και δεν νομίζω ότι η κατάσταση θα ανατραπεί. Οι γυναίκες δεν δίνουν πια χρήματα για να αγοράσουν εσώρουχα. Εμείς έχουμε εκπτώσεις μέχρι και 30% κι όμως δεν υπάρχει κίνηση. Και δεν είμαστε το μοναδικό κατάστημα. Γενικότερα, η αγορά της Γλυφάδας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα».

Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας δηλώνουν ότι αυτό το δεκαήμερο των εκπτώσεων θα δώσει μια μικρή «ανάσα».

Το ποσοστό των εκπτώσεων σε ρούχα, εσώρουχα και σε παπούτσια κυμαίνεται από 10% μέχρι και 30%, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια