Η Ινδία αναμένεται να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, ξεπερνώντας εκείνη της Κίνας. Στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν από την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας εκτιμάται ότι θα επιβεβαιώσουν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε  κατά 7,3% από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ στην Κίνα το ΑΕΠ αυξήθηκε 6,9% κατά την ίδια περίοδο.

 

Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, τότε αυτό θα οφείλεται και στον Πρωθυπουργό Narendra Μonti, o οποίος ανέβηκε στην εξουσία το 2014 και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, αυτό που λείπει από την Ινδία είναι οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στη γη και στα εργασιακά.

 

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την καθυστερημένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη γραφειοκρατία που δημιουργεί προβλήματα.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Skynews, ορισμένοι παρατηρητές αμφιβάλλουν για την ορθότητα των στοιχείων που έχουν υπολογιστεί, καθώς χρησιμοποιείται μια νέα μέθοδος που έχει εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.

 

Οι αναλυτές αυτοί πιστεύουν ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ των αναθεωρημένων στοιχείων και των γενικών οικονομικών δεικτών της ανάπτυξης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr