Απεργία την Πρωτομαγιά

FT: Πιθανότατα στις 11 Αυγούστου το επόμενο Eurogroup

FT: Πιθανότατα στις 11 Αυγούστου το επόμενο Eurogroup Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
0

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του δημοσιογράφου Peter Spiegel στους Financial Times που επικαλείται διπλωματική πηγή εντός της Ευρωζώνης, ως πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του επόμενου Eurogroup εξετάζεται η 11η Αυγούστου.

 

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ωστόσο εκφράζουν την επιφύλαξη τους για το αν οι διαπραγματεύσεις για το νέο τριετές πρόγραμμα ύψους 86 δισ. Ευρώ θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία εντός του σφιχτού χρονικού πλαισίου και η Ελλάδα δεν μπορέσει να πληρώσει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους 3,2 δισ. Ευρώ, τότε είναι πιθανό να χορηγηθεί ένα ακόμη δάνειο - «γέφυρα» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), παρόμοιο με αυτό που δόθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα.

 

Το δημοσίευμα θυμίζει ακόμη πως για το μεγαλύτερο διάστημα των δύο τελευταίων μηνών, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και Ελλάδας είχαν εστιάσει σε δύο επίμαχα θέματα: Την απλοποίηση του περίπλοκου συστήματος ΦΠΑ της Ελλάδας και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Τα μέτρα αυτά ψηφίσθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Οι συζητήσεις θα επεκταθούν τώρα σε δύο τομείς: Στους νόμους που διέπουν την αγορά εργασίας και στους περιορισμούς που υπάρχουν στις αγορές προϊόντων.

«Στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα υποσχέθηκε τόσο “τον εκσυγχρονισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων” όσο και τη ψήφιση νομοθεσίας για τις “συλλογικές απολύσεις” που θα είναι εναρμονισμένη με τα πρότυπα της ΕΕ. Το τι θα σημάνουν αυτά όσον αφορά τα συγκεκριμένα μέτρα, θα είναι θέμα της διαπραγμάτευσης» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται ακόμη πως η συμφωνία της συνόδου κορυφής καλεί για το άνοιγμα στον ανταγωνισμό των πωλήσεων του γάλακτος και του ψωμιού καθώς και τη δυνατότητα μεγαλύτερης πρόσβασης στα ονομαζόμενα «κλειστά επαγγέλματα», περιλαμβανομένων των ακτοπλοϊκών μεταφορών.

 

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM