Οι μεγιστάνες Γουόρεν Μπάφετ και Αλεσάντρο Πρότο μόλις αγόρασαν ένα ελληνικό νησί

Οι μεγιστάνες Γουόρεν Μπάφετ και Αλεσάντρο Πρότο μόλις αγόρασαν ένα ελληνικό νησί Facebook Twitter
5

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ και ο Ιταλός εκατομμυριούχος Αλεσάντρο Πρότο αγόρασαν το νησί Άγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας Proto Group Ltd, που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.
Η αγορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη έναντι συνολικού τιμήματος 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Αλεσάντρο Πρότο θα κάνουν ανάπτυξη ακινήτων στο νησί.


Το νησί καλύπτει έκταση 1,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Για τον Αλεσάντρο Πρότο, μέτοχο μαζί με τον Κάρλος Σλιμ των New York Times, είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή σε ακίνητα με τον Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος λέει: "Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να επενδύσουν".

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Λίγο τζάμπα πράμα δε τα δίνουμε? Μιλάμε για 1.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θέλετε να δείτε τιμές σπιτιών στη Μαγιόρκα που είναι νησί να δείτε πόσο πάνε? Άνετα το ένα σπίτι κάνει 10 μυρια. Αντιλαμβάνομαι τα οφέλη στον κατασκευαστικο κλάδο και τα έσοδα από τη φορολογία, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα βγάλουν τα 15 μυρια × όσα σπίτια θα χτίσουν.
Τραβα βρες τον προηγουμενο ιδιοκτήτη και καν'του μάθημα real estate.Πες του πόσο βλάκας ήταν που το πούλησε σε τόσο χαμηλή τιμή και εξήγησέ του ότι εσυ θα του έδινες περισσότερα.Δεν καταλαβαίνω τη συσχετιση με τη Μαγιορκα. Και στην Ελβετία τα Σαλε εχουν υψηλότερες τιμες απο τα σαλέ της Αραχοβας.Δεν καταλαβαινω τι σε νοιάζει πόσα θα βγαλει ο επενδυτης. Ιδιως απ τη στιγμη που αγνοείς πλήρως τι ρισκα παίρνει να βρεθει κάποιο σπάνιο ειδος πουλιου, να παει στο ΣΤΕ, να περιμενει 42 χρόνια να εκδικαστεί, να κάνει άλλα 30 χρόνια να πάρει ρεύμα και στο τέλος να πεθάνουν και τα παιδια του πριν δουν τη θεμελίωση ακόμα και καλύβας.
Δε θυμάμαι να σε έθιξα. Μοιράστηκα μια σκεψη. Καλό είναι να μην υποτιμάμε αυτό που έχουμε και στην περίπτωση των νησιών μπορούμε να συγκριθουμε με τα καλύτερα.αν το νησί είναι ιδιωτικό και δεν ανήκει στο δημόσιο δε με.αφορά η τιμή του. Αν είναι δημόσιο νομίζω ότι πέφτει λόγος σε όλους μας.