Bundesbank προς Ντράγκι: Σταματήστε τη ρευστότητα προς την Ελλάδα

Bundesbank προς Ντράγκι: Σταματήστε τη ρευστότητα προς την Ελλάδα Facebook Twitter
3

Δηλώσεις που αποκαλύπτουν τις προθέσεις και διαθέσεις του γερμανικού τραπεζικού συστήματος έναντι της Ελλάδας έκανε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξη του Handelsblatt.



Ο Βάιντμαν ζήτησε να μην γίνεται κατάχρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως διασώστη της Ελλάδας, ζητώντας ουσιαστικά να σταματήσει ο Ντράγκι την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.



Ο επικεφαλής της Bundesbank άσκησε κριτική στην εβδομαδιαία αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζοντας ότι δίνονται δάνεια σε τράπεζες που δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές και χρηματοδοτούνται με αυτά ομόλογα του κράτους τους, το οποίο επίσης δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Όπως είπε αυτό δεν το θεωρεί σωστό «λαμβάνοντας υπόψη την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης».



Οι κεντρικές τράπεζες «δεν είναι αρμόδιες για τη σύνθεση της Νομισματικής Ένωσης ή για την παροχή οικονομικής βοήθειας», είπε σημειώνοντας ότι «η απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση βρίσκεται ξεκάθαρα στην πολιτική».





3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πάμε λιγο απ την αρχη μπας και καταλάβεις τα βασικα:1. Όταν κάποιος σου λέει "μην τρέχεις τόσο πολυ, θα τρακάρεις" δεν ειναι οτι επιθυμει να τρακάρεις.2. Ο μόνος που δεν θέλει τη ρευστότητα ήταν ο Βαρουφάκης που είπε στον Τσίπρα "να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι". Τον ψηφισες ε; Πώς νιώθεις τωρα;
Αν και το σχολιο σου το θεωρω ασχετο επι του αρθρου..θα φανερωθω..συμφωνω σε αρκετα απο αυτα που λενε οι γερμανοι κλπ κλπ..τωρα αμα ειμαι ελληνας η οχι , ειναι αλλο (πολυ μεγαλο) θεμα ..