Ψεύτικο και παραπλανητικό βγάζει στέλεχος της Bank of America-Merrill Lynch το μέιλ που κυκλοφόρησε χθες για τη συνάντηση επενδυτών με Σταθάκη και Μηλιό και προερχόταν δήθεν από στέλεχος της Capital.

 

Το μέιλ αυτό υποτίθεται ότι ήταν εμπιστευτικό και γραμμένο από στέλεχος της χρηματιστηριακής Capital η οποία διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια 1 τρισεκατομμυρίου.

 

Το στέλεχος που το έγραψε υποστήριζε ότι ήταν παρών στη συνάντηση διεθνών οίκων με Σταθάκη και Μηλιό στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το μέιλ, το οποίο επικαλέστηκε μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδης στη Βουλή, το στέλεχος του fund βρήκε τα όσα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χειρότερα και από το κομμουνιστικό πρόγραμμα και προέβλεπε ότι οι επενδυτές «θα πάρουν τα πάντα από την Ελλάδα και θα φύγουν μακριά». Ο Γεωργιάδης «παίζοντας» πολύ με αυτό το μέιλ, έγραψε στο  Twitter ότι όταν τα έλεγε εκείνος έγινε χαμός και τώρα τα λένε και  επενδυτές του εξωτερικού.

 

Όμως σήμερα στο ραδιόφωνο του Βήματος τοποθετήθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Bank of America-Merrill Lynch Θάνος Βαμβακίδης ο οποίος πραγματικά ήταν παρών στη συνάντηση. Ο κ. Βαμβακίδης είπε ότι  «τα όσα καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Capital δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση», ενώ τόνισε ότι εκπρόσωπος του fund Capital δεν ήταν παρών στη συνάντηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαμβακίδης ανέφερε:

 

«Δεν ήταν παρών στην εκδήλωση της Bank of America-Merryll Lynch και πολλά από αυτά στα οποία αναφέρεται στο mail δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση. Σ’ αυτήν ο κ. Σταθάκης εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό, και στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές ευχαρίστησαν τον κ. Σταθάκη γι’ αυτή την παρουσίαση».

 

Ο ίδιος θεωρεί ότι η συνάντηση ήταν σε θετική κατεύθυνση καθώς αυτό που τρομάζει, όπως χαρακτηριστική είπε, τους επενδυτές είναι το άγνωστο.  «Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αυτό είναι καλό για τις αγορές. Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτή τη στιγμή και θα ήταν θετικό να υπάρξει μια συμφωνία πριν από τις γιορτές», σημείωσε.

 

Υπενθυμίζεται ότι το μέιλ είχε χαρακτηριστεί «κατασκευασμένο» από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μόλις κυκλοφόρησε.

 

 

Tο μέιλ της Capital το οποίο κυκλοφόρησε μετά τη συνάντηση, υπογραφόταν από κάπιον κύριο Spooner και έλεγε ότι  «όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα»

 

Ολόκληρο το μέιλ:

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr